Advertisement Section

U oktobru mesecu, filmovi sa besplatnim ulazom za studente biće „Skok”, koji će se prikazivati  14, 15. I 16. oktobra, u Maloj sali od 19 časova.

Drugi film sa besplatnim ulazom za studente je film „Nigde posebno“, koji je na repertoaru 21, 22. I 23. oktobra, u Maloj sali od 19 časova.

Dugometražni dokumentarni film „Skok” je priča o zadivljujućem životnom povratku košarkašice Nataše Kovačević, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi, sličnih sudbina, probudi borbeni duh i motivaciju u prevazilaženju naizgled nepremostivih prepreka. Ovaj film je i omaž svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna posle gubitka noge u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj, 7. septembra 2013, ali i da napravi podvig kakav nije zabeležen u istoriji sporta. Njen povratak na košarkaški teren bio je više od svih velikih sportskih kambekova koji su ušli u anale i postali inspiracija ljudima širom planete.

Inspirisan istinitim događajima „Nigde posebno“ prati tridesetogodišnjeg Džona, čistača prozora, koji je svoj život posvetio odgajanju sina Majkla, nakon što ih je detetova majka napustila odmah nakon njegovog rođenja. Međutim, kada Džon sazna da mu je ostalo samo nekoliko meseci života, pokušaće da po svaku cenu pronađe novu, savršenu, porodicu za svog trogodišnjeg sina.

FABIAN©Lupa-Film_Hanno-Lentz
  • Save
Previous post Deseti GoetheFEST u Novom Sadu od 14. do 18. oktobra
Lake Dance
  • Save
Next post Prvi festival nezavisnog američkog filma na Paliću
Share via
Copy link
Powered by Social Snap