Advertisement Section

Dobitnik Oskara, reditelj Tom Huper, pretvara čuveni pozorišni mjuzikl Endrua Lojda Vebera u nezaboravni bioskopski doživljaj.

Glavne uloge tumače Džejms Korden, Džudi Denč, Džejson Derulo, Idris Elba, Dženifer Hadson, Ijan Makelen, Tejlor Svift, Rebel Vilson, kao i Frančeska Hejvard, glavna igračica Kraljevskog baleta, kojoj je ovo prvi put da se pojavljuje na filmu.

U ovom ostvarenju imaćemo priliku da uživamo u nezaboravnoj muzici Lojda Vebera i izvedbi plesača svetskog renomea vođenih od strane koreografa nagrađenog Toni nagradom, Endija Blenkenbjulera. Ovo ostvarenje približiće mjuzikl novim generacijama posebnom scenografijom, tehnologijom i plesnim stilovima koji idu od klasičnog i savremenog baleta, hip hopa i džeza, uličnih plesova do trepa.

U filmu takođe igraju Robi Ferčajld, Lori Dejvidson hip hop plesačka senzacija Les Twins, proslavljena plesačica Met Tauli (koja se pojavljuje u spotu  Rijane i Farela Vilijamsa), glavni plesač Kraljevskog baleta Stiven Mekre i pevačka zvezda u usponu Bluj Robinson.

Film je baziran na delu „Knjiga starog mačka o mačkama svakodnevnim” T.S. Eliota i pozorišnom mjuziklu Endrua Lojda Vebera.

Jedan od najdugovečnijih mjuzikala u istoriji pozorišta na Vest Endu i Brodveju CATS, imao je premijeru 1981. godine u New London Theatre, gde se izvodio 21 godinu i osvojio neke od najprestižnijih nagrada, među kojima su Oliver i Evening Standard nagrada za Najbolji mjuzikl. Godine 1983. produkcija sa Brodveja osvojila je sedam Toni nagrada uključujući i onu za Najbolji mjuzikl i predstava je prikazivana izvanrednih 18 godina.

Od postavljanja u Londonu 1981. predstava „Cats” se konstantno igra širom sveta, pogledalo ju je više od 81 milion gledalaca u preko 50 zemalja i na 19 jezika. To je jedan od najuspešnijih mjuzikala svih vremena

Bioskop
  • Save
Previous post Filmski praznik na Javnom servisu
Jedini izlaz
  • Save
Next post Završeno snimanje filma „Jedini izlaz“ Darka Nikolića
Share via
Copy link
Powered by Social Snap