Advertisement Section

Jedan od najznačajnijih internacionalnih festivala u oblasti Nigata u Japanu, ugostiće kombinovanu selekciju srpskih filmova JSFF-a (Japansko-srpskog festivala filma).

Festivalu će prisustvovati predstavnici Ambasade Republike Srbije u Japanu, Jelena Nikolić i Čihaja Ojaizu, kao i predstavnici JSFF tima koji će učestvovati u diskusiji o sličnostima, razlikama i položaju japanskog i srpskog filma. Cilj ove diskusije je da približi iskustva, metodologije, razmišljanja i time inspiriše autore i organizatore u planiranju i izvođenju narednih projekata i aktivnosti.

Saradnja sa Nigata školom filma ima za cilj da uspostavi bolje veze i frekventniju komunikaciju sa srpskim institucijama iz industrije i podrži JSFF u formiranju jače platforme za kulturnu razmenu ove dve zemlje.

Prvog i drugog juna festivalu će biti prikazani sledeći filmovi:

„Stefan M. Živković“ –  Vladimir Tagić
„Ljubav“ – Ognjen Petković
„Prvak sveta“ – Lana Pavkov
„Srećan put“ – Siniša Galić
„Vrtlog“ –  Emilija Gašić
„Žmurke“-  Ognjen Petković
„Isti“- Dejan Petrović
„Iskon“ – Mihajlo Dragaš
„Fajront“ – Milena Grujić

Treba napomenuti da će na ovom događaju srpski filmovi imati najzastupljeniju satnicu zemalja gostiju, što potvrđuje sve veće interesovanje za srpski film u Japanu koje 5 godina postepeno raste kroz JSFF aktivnosti na terenu.

Podsećamo vas da je poziv za temu „Stvaraoci i dela“ za 6. JSFF u toku, a zainteresovani autori mogu poslati svoje kratke filmove do 31.07.2019.

Festival francuskog filma od 28. maja do 1. juna u Kombank Dvorani
  • Save
Previous post Film „Laka devojka“ ipak neće biti prikazana na festivalu francuskog filma
Producentski dani
  • Save
Next post Dobrodošli na 14. Producentski dan
Share via
Copy link
Powered by Social Snap