Advertisement Section

Festival „Sedam veličanstvenih” je nagrađen nagradom „Zvezda Beograda” koju dodeljuje Kancelarija za mlade Grada Beograda najuspešnijim projektima koje je podržao Grad Beograd, a realizovani su tokom 2017. godine.

Nagrada je uručena pre nekoliko dana u svečanoj sali Skupštine Grada Beograda.

Svetlana i Zoran Popović, direktori festivala, izjavljuju povodom nagrade: „Ova nagrada nam je višestruko draga – prvo zato što je povezana s Beogradom i dodeljuju je oni koji brinu o mladima. Osećamo se baš kako je legendarni Đorđe Marjanović pevao o Beogradu: „…i bićeš uvek mlad, večno mlad”. Ovo je još ubedljivije kad festival „Zvezda Beograda” dobija po drugi put.

Takođe, drago nam je da ova nagrada potvrđuje uspeh kulturne misije koju festival ima, kao i vrednosti koje ga čine važnim beogradskim dešavanjem.

Posebno nam je drago što ova nagrada dolazi u trenutku kada festival doživljava teške trenutke sa kojima se suočava nakon odluke rukovodstva Sava Centra, koji je inače javna institucija Grada Beograda, da nakon 13 uspešnih godina odjednom i potpuno prekine saradnju i suorganizaciju. Paradoksalno, Grad Beograd nagrađuje kao jedan od najuspešnijih projekata upravo festival „Sedam veličanstvenih”, a time izvesno i suorganizatorsku saradnju Sava Centra i festivala.

Svakako, ova nagrada festivalu koji je izbačen na ulicu nakon 13 veličanstvenih godina potvruđuje uspešno stvaranje novog kulturnog prostora kome je, deluje po imenu nagrade, mesto među zvezdama.”

Filmske radosti se iskreno nadaju da će Sedam veličanstvenih naći svoj put I da će neko u ovom Beogradu zaista uspeti da uoči kvalitet ovih ljudi i tima koji je ovaj divni festival popeo na visoku, visoku lestvicu i da će ih konkretno podržati. Ovakav način uprave Sava Centra je velika sramota i za grad i kulturu.

Milčo Mančevski
  • Save
Previous post Milčo Mančevski – Fest 2018
Kritički vodič kroz srpski film
  • Save
Next post Predstavljena knjiga „Kritički vodič kroz srpski film, 2000-2017“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap