Advertisement Section

Najnoviji film proslavljenog reditelja Fatiha Akina, „Niotkuda”, donosi priču o sudbini žene koja, kreće u besomučnu borbu za pravdu. Ostvarenje je donelo nagradu glavnoj glumici Dajani Kruger, na Kanskom festivalu.

Katjin život se iznenada ruši kada njen muž Nuri i sin Roko poginu u bombaškom napadu. Njena porodica i prijatelji pokušavaju da joj pruže podršku. Danilo, advokat i Nurijev najbolji prijatelj, zastupa Katju na suđenju osumnjičenima – mladom paru neonacista. Suđenje gura Katju do granica izdržljivosti, ali za nju nema alternative – ona želi pravdu.

Ova krimi-drama, u svetu pod naslovom „In the Fade“ po istoimenoj pesmi američkog rok benda „Queens of the Stone Age“, čiji je pevač, Džoš Hom, radio muziku za film. Scenario, kao i režiju, potpisuje Fatih Akin, u saradnji sa Harkom Bohmom.

„Počeo sam da istražujem koncept osvete. Da li stvarno postoji? Ko bi zapravo želeo osvetu? Da li bih se ja svetio? Katja ima svoj moral, svoju definiciju pravde. U tom smislu, Katja prikazuje nešto što je skriveno u svima nama, nešto što bi zauvek trebalo da ostane skriveno. Nisam bio zainteresovan za perspektivu ubica. Bio sam veoma odlučan gde moj fokus i empatija treba da budu“, ističe reditelj Akin, dodajući da je ovo veoma ličan film za njega.

„Iako je ona plavooka plavuša i Nemica, Katja je moj alter ego. U ovom filmu se radi o univerzalnom osećanju tuge i svim njenim slojevima,“ objašnjava Akin.

Fatih Akin je nemački reditelj, scenarista i producent, turskog porekla. Za svoja ranija ostvarenja osvojio je više od 40 nagrada, uključujući i one na najprestižnijim svetskim festivalima, te nagrade Evropske filmske akademije, i brojna druga priznanja.

Film „Niotkuda“ je u Srbiji premijerno prikazan na 46. FEST-u, a od četvrtka, 29. marta, stiže u bioskope širom Srbije.

Deadpool 2
  • Save
Previous post Novi trejler za “Deadpool 2” otkriva članove X-Force tima
Mracni umovi
  • Save
Next post Stigao prvi trejler za naučno-fantastični triler „Mračni umovi“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap