Advertisement Section
Header AD Image

Film očekuju 14. novembra dve projekcije:  još jedna beogradska, i to u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ i u Kulturnom centru Ruma.

Film je do sad pogledalo preko 16.500 ljudi a prikazan je više u 20 gradova u Srbiji i 10-ak u Hrvatskoj, uključujuću rasprodate premijere u Beogradu (10. maj, Sava centar) i Zagrebu (11. jun, Lisinski). „Nebeska tema“ je takođe orikazana i na Sarajevo Film Festivalu, zatim u Nikšiću, Bijeljini, Torontu, Vankuveru, Londonu., a do kraja godine film će biti prikazan i u Sjedinjenim Američkim Državama i širom ex-Yu regiona… 

Dokumentarni film „Nebeska tema“ je jedinstven i po tome što je svakodnevno igrao u beogradskim bioskopima čitavih 112 dana. Premijera filma je održana na Vladin rođendan 10. maja u „Sava centru“, a bioskopsko prikazivanje u Beogradu počelo je 16. maja. Na samom početku distribucije film je prikazivan u tri beogradska bioskopa: Kombank dvorani, „Rodi Cineplex“ i „Cineplexxu Ušće“, a mogao se videti i u Dvorani kulturnog centra Beograda i Domu kulture „Studentski grad“ u dva navrata: u junu na Dok’n’Ritam festivalu i krajem septembra u dva termina. Film je svakodnevno u beogradskoj Kombank dvorani prikazivan od 16. maja do 4. septembra ove godine, što je veoma retka pojava kada su u pitanju i igrani filmovi, a pogotovo dokumentarni!

„Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pesama Vlade Divljana. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

Film je proizveden u produkciji kuće „Starhill“ i kompanije „United Media“, koproducenti su „Cinnamon Film“, „Mir Media Group“, „Backstage“ iz Hrvatske, „Tag Media“ i „Digimedia“.

Film su podržali Filmski centar Srbije, Sokoj, Centar za kulturu „Vlada Divljan“ i Gradska opština Palilula.

Slobodna zona 2019, otvaranje
  • Save
Previous post Otvorena jubilarna Slobodna Zona
4 Ruze, Vasilije Nikitovic
  • Save
Next post Objavljen trejler za film „Četiri ruže“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap