Advertisement Section

Nakon brojnih nagrada na Berlinskom festivalu i domaćem FEST-u, kao i rasprodatih projekcija u okviru istih, film „Šavovi“ započeće svoj bioskopski život širom zemlje.

Ostvarenje reditelja Miroslava Terzića koji se bavi temom novorođenih beba koje, neposredno nakon dolaska na svet bivaju proglašene mrtvim, a potom se bez ikakvog znanja bioloških roditelja daju na usvajanje, domaća publika moći će da pogleda od 14. marta.

Susret reditelja Terzića sa krojačicom iz Beograda, Drinkom Radonjić bio je inicijalna kapisla za nastanak „Šavova“.  Njena priča o sinu kog su joj nakon rođenja oduzeli i proglasili mrtvim i njena vera u to da je on živ, kao i upornost i hrabrost da nakon dve decenije pronađe dete za koje veruje da je njeno, motivisali su reditelja Miroslava Terzića da snimi film o temi koja ga je i pre intrigirala.

U saradnji sa scenaristkinjom Elmom Tataragić nastali su „Šavovi“ čiji je kvalitet i značaj najpre prepoznao stručni žiri u Berlinu, dodelivši nagradu za najbolji evropski film u programu „Panorama“, a potom i publika Berlinala koja je dodelila drugu nagradu za najbolji igrani film u selekciji „Panorama“.

U ulozi nesrećne majke Ane, koja se u potrazi za nestalim detetom susreće sa brojnim poteškoćama i preprekama u vidu sudstva, policije, društva, našla se Snežana Bogdanović – najbolja glumica ovogodišnjeg FEST-a.

„Snežana je ispred kamere postala druga osoba, ne stedeći se i ne plašeći se da se potpuno poništi i prepusti Ani i da u tom procesu ponekad gotovo povredi sebe. Potpuno predavanje. Ona je drug, borac i veliki glumac”, rekao je reditelj Miroslav Terzić.

U ostalim ulogama: Marko Baćović, Vesna Trivalić, Jovana Stojiljković, Jelena Stupljanin, Pavle Čemerikić i drugi.

Maša Šarović
  • Save
Previous post Kratki film Maše Šarović na Kanskom festivalu
CIRCLE Women Doc Accelerator 2019
  • Save
Next post Otvoren konkurs za jednogodišnje profesionalno usavršavanje filmskih autorki
Share via
Copy link
Powered by Social Snap