Advertisement Section

Ukoliko jedva čekate Novu godinu i Božić, ako vas je već uhvatila praznična groznica, a porodične trenutke volite da provedete uz dobre filmove prepune smeha i ludih avantura, od četvrtka, 22. novembra, u vašem omiljenom bioskopu prikazivaće se animirana avanura „Grinč“ (The Grinch).

Preslatki zeleni namćor, Grinč, jedino što želi jeste malo mira i tišine u danima kada sve vrvi od boja i zvukova, dok se svi, sem njega, spremaju za dolazak Deda Mraza. Da li će uspeti u svojoj nameri i kakve će mu smicalice pasti na um, otkrićete u bioskopima.

Grinč će sigurno postati jedan od najomiljenijih animiranih junaka, njegove avanture će izazvati pregršt smeha, a kako bi svi na najbolji način uživali u ovoj lepoj i emotivnoj priči, film će biti prikazivan u 2D, 3D i 4D tehnologiji, sinhronizovano i titlovano.

Universal Pictures i Illumination predstavljaju nam fenomenalnu animiranu avanturu, baziranu na književnim, prazničnim klasicima doktora Susa. GRINČ je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture menja zahvaljujući neobuzdanom duhu devojčice koja veruje u Božić i čaroliji praznika. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričaće nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma.

Grinč živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedino ko mu pravi društvo je njegov verni pas, Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavanju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kada sreće svoje susede jeste kada ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grinča sve više i više nervira sve veća i svetlija i glasnija praznična atmosfera. Kada grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinč shvata da je jedino šta mu preostaje, kako bi sebi obezbedio malo mira i tišine, da ukrade Božić. Kako bi to izveo, rešio je da se maskira u Deda Mraza.

Film izraelskog reditelja Samuela Maoza „Fokstrot“ će biti na bioskopskm repertoarima širom Srbije od 22. novembra.

Ova porodična tragedija je 2017. godine osvojila Grand Prix žirija festivala u Veneciji.

Priča prati roditelje vojnika koji je poginuo na dužnosti. Film istražuje načine na koje tuga utiče na pojedince i cela društva, i kako se provlači kroz generacije. Reditelj Maoz je film okarakterisao kao ples čoveka sa sudbinom. Kako kaže, u pitanju je filozofska parabola koja pokušava da dekonstruiše ovaj nejasan koncept pod nazivom sudbina, kroz priču o ocu i sinu.

Reditelj Samuel Maoz je za ovaj film dobio nagradu za najboljeg reditelja na festivalima u Veneciji, Atini, Izraelu, Kapriju i Luksemburgu. Nacionalni odbor za recenziju filmova je ovo ostvarenje proglasio za Najbolji strani film 2017. godine.

 

 

Udovice, Stiv Mekvin
  • Save
Previous post Mekvinove „Udovice” stižu u domaće bioskope
Milena Dravić
  • Save
Next post Promovisana monografija o Mileni Dravić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap