Advertisement Section

Film Ognjena Glavonića „Teret“ biće prikazan i u takmičarskom programu predstojećeg izdanja Stokholmskog filmskog festivala.

Festival će početi 7. novembra, trajaće zaključno sa 18. novembrom, a ovaj festival je, podsećamo, pokrenut još 1990. godine  i u obzir za takmičarski deo dolaze samo filmovi autora/autorki koji imaju manje od tri celovečernja filma u opusu.

Teret prati priču Vlade (glumi ga hrvatski glumac Leon Lučev), vozača kamiona, u toku NATO bombardovanja Srbije 1999. godine. Dok prolazi kroz nepoznate predele, okružen posledicama rata, Vlada ne zna i ne želi da zna šta je to što prevozi ali taj tovar vremenom postaje njegov teret.

„U toku jednog dana pratimo čoveka u otkrivanju istine, ne samo o svom poslu, sebi i svojoj zemlji, nego i istine koju je posle ponovo prekrila tišina i ćutnja i to je ono što je ostavljeno, ne samo ratovi, zločini, nego i ta tišina i ćutnja koja ih prati već skoro dvadeset godina nakon svega. Moj film je o ćutnji i tome kako artikulisati te priče“, rekao je Ognjen Glavonić u intervjuu Tanjugu.

Juzni vetar
  • Save
Previous post Film „Južni vetar“ ima rekordnu gledanost
Beskonacni fudbal
  • Save
Next post Rodoljub Šabić sutra otvara Slobodnu Zonu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap