Advertisement Section

Dečiji filmski festival KIDS FEST se ove godine održava od 15. do 21. oktobra, u više od 30 gradova u Srbiji, pod sloganom „Moja filmska zvezda”. Kombank dvorana će biti centralna lokacija Dečijeg filmskog festivala u Beogradu, koji će otvoriti ambasadorka festivala, glumica Mirka Vasiljević, uz projekciju filma „Brzi Brzić“.

KIDS FEST će ove godine predstaviti raznovrsan filmski program, podeljen u 2 programa „Kids” i „Teen”. Veliki  broj filmova će biti sinhronizovan, kako bi najmlađi mogli da uživaju u avanturama  junaka. Pored filmskog programa, mališani će moći da učestvuju u zanimljivim radionicama.

„Teen” program, koji je namenjen omladini uzrasta od 12 do 18 godina,  obuhvata poučne filmove iz celog sveta . U okviru „Kids” programa, biće prikazano 14 filmova iz Norveške, Češke, Francuske i Nemačke među kojima će se naći priče o neverovatnim putovanjima, prijateljstvu, životinjama. Posebno mesto na ovom Kids Festu imaju nastavci poznatih filmova „Bela i Sebastijan” i „Mali traktor Fergi”, koji su od samog početka prikazivani na Kids Festu, pa će tako ove godine publici biti prikazani filmovi „Bela i Sebastijan: Najbolji prijatelji“ i „Mali traktor Fergi 3“. „Pat i Mat”, priča o nekada najboljim komšijama, a danas prijateljima koji rešavaju probleme koje su sami napravili, je još jedno ostvarenje koje je poznato publici KIDS FEST-a.

Dva filma koja će biti zanimljiva svim posetiocima KIDS FEST-a, i malim i velikim, su „Igračke iz budućnosti” i „Fantastičan dan na planeti Zemlji”, prikazuje našu jedinstvenu planetu kroz živote njenih mnogobrojnih vrsta stanovnika, „Igračke iz budućnosti” je porodični igrani film sa elementima naučne fantastike.

Među sinhronizovanim filmovima će se naći animacije poput „Cirklin, Koko i divlji nosorog”, „Kapetan Morten i kraljica paukova”, „Mumini i zimske čarolije” koji će najmlađe sigurno oduševiti. Novi film crnogorskog reditelja Draška Đurovića, pod nazivom „Hozentarus”, biće prikazan publici Dečijeg filmskog festivala. Film govori o tajnom predmetu hozentarusu koji je jako potreban kralju koji ima sve.

Nežni bik „Ferdinand” i „Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona” i „Mali veseljak: Brod spasilac”, koji su ove godine doživeli veliki uspeh u bioskopima, našli su svoje mesto i u programu Dečijeg filmskog festivala.

U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Kombank Dvorana“, „Roda Cineplex“, „Dečiji kulturni centar“, bioskop ,,Fontana’’, „Dvorana kulturnog centra’’ i „Cine Grand Capitol park Rakovica“, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin grad“. I ove godine u Pančevu, Novom Sadu i Zrenjaninu posetioci će imati priliku da isprate festival u bioskopima „Cinestar“.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u se nisu menjale, pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za organizovane školske posete. Festival već tradicionalno godinama podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Beograd, kao i Plazma Kids i Ki-Ki bombone.

Balkanima
  • Save
Previous post Evropski festival animiranog filma BALKANIMA u DKSG
Vecernja Skola
  • Save
Next post Kevin Hart vas vraća u školske klupe
Share via
Copy link
Powered by Social Snap