Advertisement Section

Nakon dva meseca teoretskog dela radionice KINO EKO, koja je polaznike upoznala sa pristupima u oblasti dokumentarnog i eksperimentalnog filma, kao i sa ekološkim karakteristikama i načinom života meštana Bačkog okruga, juče su mentori sa polaznicima, otputovali za Mali Iđoš.
Tamo će narednih deset dana polaznici  imati zadatak da pronađu odgovarajuću temu za realizaciju dokumentarnog ili eksperimentalnog filma, u saradnji i uz pomoć mentora (zaposlenih u Akademskom filmskom centru DKSG).

Radionica KINO-EKO je namenjena studentima i predstavlja priliku da se mlađa populacija informiše o bitnim temama vezanim za zaštitu životne sredine, odnosno o ekološkim problemima, ali i da se upozna sa načinom života u područjima Vojvodine, odnosno bačkog okruga.

Finalna montaža snimljenih materijala, kao i projekcija filmova polaznika radionice
biće organizovana u Domu kulture “Studentski grad”, u toku jeseni tekuće godine.

Da podsetimo, prvo izdanje radionice KINO EKO bilo je prošle godine, čiji praktični deo je održan na Staroj planini, a to izdanje je iznedrilo osam dokumentarnih filmova, od kojih su dva prikazana na ovogodišnjem Martovskom festivalu, a film Nikole Nikolića i Nikole Topalovića  “3 godine 2 meseca i 1 dan”, nagrađen je na festivalu “Zlatni vitez” u Sevastopolju.

maria dragus
  • Save
Previous post Daniela Hakulinen: Mlade devojke danas suočavaju se s velikim pritiskom
banjac
  • Save
Next post Najavljeno otvaranje sale „Mira Banjac” u bioskopu Abazija na Paliću
Share via
Copy link
Powered by Social Snap