Advertisement Section

Svakog septembra ACE bira 18 iskusnih filmskih producenata, koji svi moraju da imaju projekat u fazi razvoja podesan za koprodukcije i koji se obraća i međunarodnim tržištima, da učestvuju u jednogodišnjem ACE programu napredne obuke i da se potom i pridruže ACE mreži.

Radionica „Finansijske strategije“  predstavlja drugi od četiri ključne događaja na polju obuke unutar ACE programa. Suštinu radionice o finansijskim  strategijama, koja će biti održana u glavnom gradu Srbije, činiće interaktivne sesije kojima se istražuju prilike i strategije  za međunarodno finansiranje kroz detaljnu analizu producentskih planova za finansiranje, a uz učešće 40 visokopozicioniranih profesionalaca iz svih domena filmske industrije. Savetnici koji su prethodno prisustvovali ovom programu, uzmeđu ostalih su: Bobby Allen (MUBI), Sébastien Beffa (Playtime), Philippe Bober (Coproduction Office), Jonas Dornbach (Komplitzen Film), Charlotte Mickie (Celluloid Dreams), Jelena Mitrović (Baš Čelik) and Agathe Théodore (Pathé).

Govoreći o o ovom partnerstvu, direktor Filmskog centra Srbije, Gordan Matić je rekao sledeće: „Veoma smo oponosni što će Filmski centar Srbije ugostiti  neke od najuticajnijih producenata u evropskom filmu današnjice, zahvaljujući ovom našem novom partnerstvu. Verujem da će mnogi članovi ACE mreže početi da sanjaju svoje nove filmove upravo ovde – u Beogradu, u Srbiji, 2020. godine.“

Tokom jednog popodneva ova radionica će biti otvorena  za lokalnu filmsku industriju. Ovaj događaj će regionalnim filmskim profesionalcima pružiti priliku  da imaju koristi koje su obično dostupne samo samo producentima i savetnicima  koji su članovi ACE mreže da steknu bolje razumevanje prilke u lokalnom audiovizuelnom sektoru.

Ova radionica predstavlja samo srce ACE programa, kaže  direktorica ACE-a,  Jacobine van der Vloed, „i postaće deo godišnjeg kalendara za mnoge naše savetnike. Svi oni su veoma uzbuđeni što idu u Srbiju, zemlju čije je prisustvo u evropskim koprodukcija postalo sve učestalije. Veoma smo zahvalni Srbiji za ovu priliku.

Ova, 30. ACE radionica „Finansijske strategije“ biće održana od 16. do 21. novembra ove godine.

tomazo
  • Save
Previous post Viljem Defo u filmu Ejbel Ferare
Mlecni zubi
  • Save
Next post Dvadeset filmova u Glavnom takmičarskom programu FEST-a
Share via
Copy link
Powered by Social Snap