Advertisement Section

Početkom godine u Dvorani kulturnog centra biće održane projekcije najgledanijih filmskih ostvarenja protekle godine. Od 1. do 10. januara, bićete u prilici da se podsetite svojih favorita, nadoknadite propušteno. Uživajte u probranim filmovima na velikom platnu. Jer bolje je u bioskopu, a cena ulaznica samo 250 dinara.

1. i 2. januar

18.00 „Dvostruki život“
Francuska, 108’
Režija: Olivije Asajas

Komedija o umetnosti, preljubi i krizi srednjih godina. Francuske zvezde Žilijet Binoš i Gijom Kane ponovo briljiraju u režiji Asajasa, jednog od najvećih savremenih majstora režije.

20.00 „Hladni rat“
Poljska, Velika Britanija, Francuska, 89’
Režija: Pavel Pavlikovski

Strastvena ljubavna priča između dvoje ljudi koji se zbog različitog porekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivim. Drama epohe, ovenčana nagradom za najbolju režiju u Kanu.

3. i 4. januar

18.00 „Zemlja meda“
Severna Makedonija, 87’
Režija: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

Fascinantni, vizuelno i emotivno uzbudljivi dokmentarac o pčelarki posvećenoj divljim pčelama. Njujork Tajms je upravo proglasio ovo ostvarenje najboljim filmom u 2019.

20.00 „Bol i slava“
Španija, 113’
Režija: Pedro Almodovar

Almodovarova melanholična autobiografska priča prepliće tri različita životna razdoblja. Antonio Banderas, nagrađen za najboljeg glumca u Kanu, briljira glavnoj ulozi.

5. i 6. januar

18.00 „Džudi“
Velika Britanija, 118’
Režija: Rupert Guld

Biografska priča o legendarnoj holivudskoj divi Džudi Garlend. Rene Zelveger fascinira u naslovnoj ulozi.

20.00 „Parazit“
Južna Koreja, 132’
Režija: Bong Jun-ho

Slojevita, angažovana, duhovita i uvrnuta priča na neočekivan način bavi se večnom temom bogatih i siromašnih u okviru jedne korejske porodice. Zlatna palma za najbolji film u Kanu.

7. i 8. januar

18.00 „Krivica“
Danska, 85’
Režija: Gustav Meler

Napet i neočekivan triler o otmici, sagledan u potpunosti iz vizure policijskog dispečera za hitne pozive. Telefon kojim razgovara je jedino oružje u trci da spasi kidnapovanu ženu.

20.00 „Svi znaju“
Španija, Italija, Francuska, 132’
Režija: Ašgar Farhadi

Penelopi Kruz i Havijer Bardem igraju par čija starija ćerka nestaje tokom venčanja u malom španskom gradiću. Duboko čuvane porodične tajne izlaze na videlo.

9. i 10. januar

18.00 „Dnevnik Diane Budisavljević“
Hrvatska, Srbija, Slovenija, 88’
Režija: Dana Budisavljević

Izuzetan i važan dokumentarno-igrani film o ženi koja je spasila više od 10.000 dece iz užasa Jasenovca. Istinita priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima.

20.00 „Bol i slava“
Španija, 113’
Režija: Pedro Almodovar

Almodovarova melanholična autobiografska priča prepliće tri različita životna razdoblja. Antonio Banderas, nagrađen za najboljeg glumca u Kanu, briljira glavnoj ulozi.

kinoprikazivaci
  • Save
Previous post Potpisan Memorandum o saradnji Mreže kinoprikazivača Srbije
Bioskop
  • Save
Next post Filmski praznik na Javnom servisu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap