Advertisement Section

Ovo je priča o mladom fudbaleru problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti zbog svog talenta postaje meta različitih interesa. U velikoj meri ovo je, kažu, priča o sazrevanju jednog mladog bića u izuzetno surovoj okolini, kao i priča o refleksiji takve sredine na glavnog junaka.

Inspiracija za priču je došla od mnogobrojnih istinitih događaja koji okružuju svet fudbala u našoj zemlji. Na taj način je dobijena doza sirove autentičnosti iz koje su proistekli junaci ove priče. Radnja filma je smeštana u okvire koji se događaju izvan fudbalskog terena, daleko od očiju gledalaca. Posebno je zanimljivo to što priča otvara vrata iza kojih možemo da vidimo naličije ovog sporta – novac, moć, trgovinu uticajem, kao i razvrat, latentnu narkomaniju, kriminal, itd. Zapravo se iza svega ovoga krije priča o modernom ropstvu koje se ogleda u odnosu klubova, menadžera, roditelja i fudbalera.

Pratimo kako se sve ovo reflektuje na glavnog junaka Denisa, koji je nevoljen, lišen elementarne roditeljske ljubavi, a sa druge strane poseduje vanserijski talenat za fudbal. Upravo ga talenat čini metom raznoraznih sportskih mešetara kojima je u prvom planu interes bez prave emocije. Ovakav sklop životnih okolnosti, mladost, nezrelost i neobrazovanost, od njega stvaraju izuzetno nestabilnu ličnost, i on kao sunđer upija „vrednosti” koje mu se serviraju. Njega okolina primorava da sanja o slavi i novcu. Tako on svoj suštinski nedostatak – ljubav, kompenzuje kroz stil života koji mu fudbal omogućava na drugoj strani (neodgovornost, bahatost, drogiranje, razvrat itd). Iako ne shvata šta mu se događa na nivou racionalnog, glavni junak podsvesno počinje da odbija ovakvu postavku stvari. Nakon spoznaje glavnog junaka i okolnosti u kojima se nalazi, otkriva se jedan emotivni sloj priče, njegova usamljenost i potreba za ljubavlju.

Uloge u filmu „Zlatni dečko” tumače Denis Murić, Igor Benčina, Andrija Kuzmanović, Petar Strugar, Alisa Radaković, Jovana Gavrilović, Tihomir Stanić, Ljubomir Bulajić i drugi.

Direktor fotografije je Luka Milićević, scenograf Aljoša Spajić, kostimografkinja je Jelena Stefanović, a za šminku je zadužena Tanja Vidanović. Producent je Uglješa Jokić, izvršna producentkinja Jelena Radenković, a direktor filma je Uroš Lukovac.

Snimanje će trajati ukupno 52 dana, u periodu od 30. septembra do 4. decembra. Projekat je podržao Filmski centar Srbije, a Telekom Srbija nastanak mini-serije od pet epizoda.

Vikend sa ćaletom
  • Save
Previous post Domaći film „Vikend sa ćaletom“ uskoro u bioskopima
Peter Handke
  • Save
Next post Dokumentarni film „Čekajući Handkea“ Gorana Radovanovića u postprodukciji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap