Advertisement Section

Platforma za filmske profesionalce Festival Scope predstavlja program „15 dana autora“ (Quonzaine) sa ovogodišnjeg 72. Kanskog filmskog festivala, na kojem je prikazan i kratak film Maše Šarović „U tvojim rukama“,u okviru projekta „SEE Factory“ koji potpisuju Dominik Velinski i „15 dana autora“.

Filmove je producirao Sarajevo Film Festival („Obala Art Centar“), a pet autora iz sveta i pet autora iz regiona zajedno je radilo na pet kratkih desetominutnih filmova. Maša Šarović je ko-režirala sa Izraelkom Šeron Ejndželhart desetominutni film „U tvojim rukama“ u kome glume Lidija Kordić, Mediha Musliović i Vadiha Ljubunčić.

Pored Mašinog filma bićete u prilici da pogledate i ostvarenje „Olla“ Ariane Labed, što je ujedno njen prvenac,a poznatija po svojoj ulozi u filmu „Attenberg” sa kojom je osvojila nagradu „Volpi cup“ u Veneciji, za najbolju glumicu, takođe je glumila u filmu „Lobster“’.

Ostvarenje „Je te tiens“ španskog reditelja Sergio Caballero, koji je sa filmom „Finisterrae” osvojio „Zlatnog tigra” na festiwalu u Roterdamu 2011. godine.

Dahee Jeong istražuje prostor i vreme u svojim animiranim „Pokretima“, a Nao Ioshigai’s demonstrira svoju plesnu pozadinu u nadrealnom, kvazi-koreografiranom „Grand boukuet“

Filmovi će biti prikazivani od 31. maja do 16. juna. Samo 500 besplatnih karata je dostupno po filmu.

Sve online projekcije će biti dostupne na festivalu Scope.

Producentski dani
  • Save
Previous post Dobrodošli na 14. Producentski dan
Dok Srbija
  • Save
Next post Prijavite se na 7. radionicu Dok Srbije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap