Advertisement Section

Jedna od najmoćnijih ženskih likova iz Marvelovih stripova Džin Grej, vraća se na veliko platno, ali ovaj put kao glavna junakinja priče. Poslednji nastavak franšize X-Man, film „X-Men: Mračni Feniks”, čiju režiju potpisuje Sajmon Kinberg naći će se u bioskopima u junu 2019. godine.

Nakon filma „X-Man Apokalipsa“ iz 2016., u najnovijem nastavku poznatog serijala uloga crvenokose heroine Džin Grej, koja se pretvara u svoj alter-ego Feniks, ponovo je pripala mladoj engleskoj glumici Sofi Tarner, poznatoj po ulozi Sanse Stark, iz popularne serije „Igra Prestola.“

„Osećala sam veliki pritisak. Kad me je reditelj izveo na ručak i saopštio da će se snimati „Mračni Feniks”, uplašila sam se i pomislila kako je preda mnom veliki projekat. Znam da je reč o jednoj od najomiljenijih priča X-Man univrzuma, a i velika je čast da mi je Sajmon poverio takvu ulogu,“ rekla je glumica Tarner u jednom od svojih intervjua na godišnjoj konvenciji stripa „Comic Con” u Njujorku 2018. godine.

Džin Grej je mutant sa telekinetičkim moćima i plemenitom prirodom koja se uvek, kad se pretvori u svoj alias, bori sama sa sobom. Ovaj put postaje i najstrašniji neprijatelj svojim najbližima. U poslednjem nastavku „X-Man: Mračni Feniks,“ tokom spasilačke misije u svemiru, Džin je skoro ubijena kada ju je misteriozna kosmička sila pogodila i učini beskrajno moćnom. Ipak, nove moći koje stekla polako je vuku na mračnu stranu i ona počinje da povređuje sve koje najviše voli. Kada se “X-Man” porodica razjedini,  ponovo traga za najboljim rešenjem kako da se okupe, ali pred njima se javlja velika nedoumica. Oni najpre moraju odlučit da li je važniji život Džin ili život ostalih ljudi na planeti.

U ostalim ulogama Dženifer Lorens, Džejms Makavoj, Nikolas Hoult, Majkl Fasbender i drugi.

Bosi fest
  • Save
Previous post Otvoren konkurs za slanje filmova na BOSIFEST 2019
Starac s revolverom
  • Save
Next post Posledniji film Roberta Redforda u bioskopima od 14. marta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap