Advertisement Section

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od 8. do 11. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda.

Sloganom Acta, non verba odnosno Dela, ne reči festival želi da istakne da podrška LGBT+ zajednici koja se zasniva na rečima i lajkovima ne daje rezultate i više nije dovoljna. Vreme je za dela. Vreme je za akciju! Vreme je za angažovanu filmsku umetnost, fizičko prisustvo i Merlinka filmski festival.

Tokom četiri dana manifestacije biće prikazano 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova.

U četvrtak, 8. decembar 20:00 ispred Velike sale biće otvaranje međunarodne izložbe „Kvir Evropa“. Dvadeset osam umetnika iz trinaest evropskih zemalja prikazaće svoje radove u okviru izložbe „Kvir Evropa“ koju čini pedeset šest fotografija i prikazuju realnost LGBT egzistencije u Evropi.

Festival otvara najnovije ostvarenje Fransisa Ozona  „Peter von Kant“. Peter von Kant, uspešan, poznati reditelj, živi sa svojim pomoćnikom Karlom, koga voli da maltretira i ponižava. Preko velike glumice Sidonie upoznaje i zaljubljuje se u Amira, zgodnog mladića skromnog imovinskog stanja. Uloge tumeče Denis Ménochet, Isabelle Adjani, Khalil Ben Gharbia

PROGRAM FESTIVALA

 

One thought on “Poznat program XIV Merlinka filmskog festivala

Comments are closed.

simfonija
  • Save
Previous post Prvi put u Beogradu „Anime simfonija”
Film Stric
  • Save
Next post Beogradska premijera filma „Stric“ sa Mikijem Manojovićem
Share via
Copy link
Powered by Social Snap