Advertisement Section

Kao i svake godine, Sofest će i ove imati rasnovrstan prateći program: izložbe, projekcije i panel diskusije.

U holu CZK Sopot od 2. do 6. jula biće organizovana izložba slika  „3D portreti glumaca“, autora Nebojša Jakšić.  Portreti glumica i glumaca koji su na ovoj izložbi urađeni su kao 3D slike. Ova tehnika, SCROLL SAW naziva se i šuplji duborez i predstavlja igru svetlosti i senke.

Izložba plakata filmova Mladomira Puriše Đorđevića i fotografija Branka Belića održava se u Galeriji Centra za kulturu Sopotu, povodom 95 godina života i višedecenijskog umetničkog  stvaralaštva ovog legendarnog filmskog reditelja, scenariste i književnika. Ulaz je slobodan.

Panel pod nazivom „Po јutru se dan poznaje“, posvećen 95. godišnjici rođenja Puriše Đorđevića,  biće održan 5. jula u 13 časova, Galerija CZK Sopot

O velikom filmskom reditelju govorićemo na panelu u petak, 5. jula, koji će se održati u Galeriji Centra za kulturu, gde će biti postavljena izložba plakata Purišanih filmova i sjajnih fotografija Branka Belića,velikog majstora i Purketovog prijatelja.  Na panelu će uvodne reči imati filmski znalci: Srđan Vučinić, Radoslav Zelenović, Dejan Dabić i Jovan Marković.

Istog dana nakon panela, u 15 časova održaće se počasna projekcija filma „Jutro” Puriše Đorđevića.

Tri dečija filma „Ko se boji vuka još 2“, „Mali veseljak: Brod spasilac“, „Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona“, zabaviće najmlađe na festivalu u jutarnjim časovima.

Za filmske sladokusce iz glavnog grada, koji ne mogu da nam se pridruže u Sopotu, i ove godine je predviđen „Sofest plus“. U Domu omladine Beograda, 8. Jula, biće prikazani nagrađeni filmovi, a ulaz je besplatan.

Miljen Kljaković Kreka
  • Save
Previous post Povodom nagrade „Aleksandar Lifka” Miljenu Kljakoviću Kreki
Bol i slava, Pedro Almodovar
  • Save
Next post Kanski favoriti svečano otvaraju i zatvaraju Festival evropskog filma Palić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap