Advertisement Section

Tihi kutak Hristov
  • Save
U petak 4. maja u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, u 20.30 časova biće održana projekcja igrano – dokumentarnog filma „Tihi kutak Hristov“, Radisava Jevrića, a ulaz je slobodan.

Film je snimljen u čast svetog Mardarija Libertvilskog, novojavljenog svetitelja Srpskog, čije su mošti otkrivene maja 2017. Godine. Ostvarenje je rađeno u produkciji manastira Ostrog, a izvršni producent i distributer je „Delius film”.

Svetska premijera filma bila je 16. jula 2017. u Libertvilu (Čikago) na svečanoj kanonizaciji. Film je prikazan na Pravoslavnom festivalu u Krasnodaru i Sretenjskom pravoslavnom festivalu u Podmoskovlju na kome je nagrađen. U glavnim ulogama su Nebojša Glogovac , Radivoje Bukvić, Kristina Stevović, Lazar Šćekić, Vuk Bundalo, Sloboda Mićalović, Simo Trebješanin.

Film je snimljen po blagoslovu visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija.

Tihi kutak Hristov je igrano-dokumentarni film o Svetom Mardariju Libertvilskom, prvom srpskom episkopu na tlu Amerike i njegovom putu iz rodnih Kornata nadomak Podgorice, odakle je krenuo još kao dečak, do dalekog Libertvila. Film je snimljen povodom predstavljanja njegovih svetih moštiju nakon 82 godine od njegovog upokojenja.

Ideja ovog projekta je da film „Tihi kutak Hristov” bude savremeno Žitije svetitelja, kako bi vaskoliki srpski narod saznao o životu Ivana Uskokovića, monaha Mardarija, danas Svetitelja priznatog od strane Srpske, Ruske i Moldavske pravoslavne crkve.

Dovlatov
  • Save
Previous post „Dovlatov“ od 28. aprila u Kombank dvorani
Izvan granica realnosti
  • Save
Next post „Izvan granica realnosti“ premijerno 2. maja – karte u prodaji!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap