Advertisement Section

Objavljen je prvi trejler za dugoočekivani film o holivudskoj legend Džudi Garland koju će na velikom platnu oživeti Rene Zelveger.

Kasne jeseni 1968. godine Džudi stiže stiže u Veliku Britaniju na petonedeljnu turneju kako bi nastupala na seriji rasprodatih koncerata u londonskom noćnom klubu The Talk of the Town. Radnja filma smeštena je 30 godina nakon filma „Čarobnjak iz OZ-a“ koji je lansirao Džudi među zvezde Holivuda. Džudi ne može da radi u Americi, a da bi se brinula o svojoj deci mora da otputuje i zaradi novac, što joj najteže pada upravo jer je razdvojena od svojih mališana. Film prati legendu pred petim brakom, u poslednjoj godini života pre nego što se slučajno predozirala 1969. u svojoj 47. godini.

Rene Zelveger (Renée Zellweger), dobitnica Oskara za film „Hladna planina“ (i dve nominacije za filmove „Dnevnik Bridžit Džouns“ i „Čikago“) već izgleda fenomenalno u ulozi jedne od najvećih zvezda iz sveta zabave Zlatne ere Holivuda Džudi Garland.

„Snimanje ovog filma bilo je zaista magično“, izjavila je Rene. „Oduvek sam se divila Džudi Garland i bilo mi je zadovoljstvo da učim o ovoj veličanstvenoj ličnosti. Bila je duhovita i zanimljiva. Kada saznate kako je nekim ljudima teško da nastave život i rad u određenim situacijama, osetite poštovanje i saosećanje. Posebno u vremenu kada žene nisu držale sve konce svog života u svojim rukama“.

Rene je tokom snimanja svakog dana provodila po dva sata u pripremama za ulogu, koje su uključivale prostetiku, sočiva, perike uz kostime i šminku.

U filmu će pored nje glumiti i Džesi Bakli, Fin Vitrok u ulozi njenog petog i poslednjeg muža i Majkl Gambon. U ulozi njene dece gledaćemo Geme li Devero (Gemma-Leah Devereux) (u ulozi mlade Lajze Mineli) i Belu Remsi (Bella Ramsey) – koju naša publika pamti kao Lijanu Mormont iz „Igre prestola“. Film „Džudi“ režirao je Rupert Guld, poznat našoj publici po filmovima „Kralj Čarls III“ i „Istinita priča“. Scenario je na osnovu pozorišne predstave-mjuzikla „End of the Rainbow“ (Piter Kvilter) napisao Tom Edž.

Film će početi da se prikazuje u bioskopima širom Srbije od 26. septembra

Stranger things
  • Save
Previous post Treća sezona „Stranger Things”oborila Netflix-ov rekord
Ortaci na točkovima
  • Save
Next post „Ortaci na točkovima“ premijerno u sredu 10. jula
Share via
Copy link
Powered by Social Snap