Advertisement Section

Odabrani španski filmovi koji su se prošle godine sa velikim uspehom predstavili na subotičkom festivalu filma horora i fantazije „Hrizantema“, biće prikazani u četvrtak, 22. februara u Institutu Servantes sa početkom u 18 časova. Ulaz besplatan.

Šta bi se desilo ukoliko biste svoj život poverili jednoj veoma pametnoj aplikaciji koja vam garantuje sreću i uspeh? Imate li hrabrosti da zajedno sa Blankom i Emom, vodeći se samo jednom starom mapom, krenete u potragu za „Pećinom snova“, misterioznim mestom koje štite neobična bića, a čije postojanje negiraju stanovnici obližnjeg sela?

Za one koji su spremni na ovakvu filmsku avanturu, a pritom uživaju u španskim filmskim ostvarenjima ispričanim uz dozu horora i fantazije, Institut Servantes je ovog februara pripremio pravu poslasticu! U saradnji sa festivalom filma horora i fantazije „Hrizantema“ ovog četvrtka u Svečanoj sali instituta biće prikazano devet kratkometražnih filmskih ostvarenja na španskom jeziku, koje je domaća publika premijerno mogla da pogleda prošlog oktobra na pomenutom festivalu u Subotici.

Na tragu izvanrednog talasa dugometražnih španskih fantastičnih i horor filmova, koje je zavolela i brojna domaća publika, festival „Hrizantema“ prikazao je čak 17 filmova španskih reditelja, od kojih su mnogi bili nagrađeni u različitim festivalskim kategorijama. Tako su nagradu za najbolju glumicu podelile Noa Sančez koja igra u filmu „Slepa pisma“ i Karmen Dijaz za ulogu u filmu „Blanka i pećina snova“, koji je uz to nagrađen i za najbolju muziku. Nagradu za najbolji scenario odneli su Hulijan Merino i Karin Vulf za film „Aplikacija“, dok je priznanje koje dodeljuje publika osvojio Hose Luis Velaskez Menendez, reditelj filma „Između redova“.

Pre filmskih projekcija posetioce Instituta Servantes pozdraviće direktor festivala „Hrizantema“ Miroslav Stojisavljević i poznati srpski pisac Goran Skrobonja. Sve projekcije filmova prikazuju se uz prevod na engleski jezik. Ulaz je besplatan.

Cineplexx
  • Save
Previous post Prva Oskar revija u bioskopima „Cineplexx”
46 FEST
  • Save
Next post Program „PlayUK” na 46. FEST-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap