Advertisement Section

Od rediteljke Aliče Rorvaher i izvršnog producenta Martina Skrosezea u bioskope  nam stiže dugoiščekivana italijanska drama „Srećan kao Lazaro“, čiji je bajkoviti scenario proglašen najboljim na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Kanu.

Očaravajuća priča o naivnom momku koji predstavlja skoro dosegnuto savršenstvo dobrote i neiskvarenost duše ući će u redovnu bioskopsku distribuciju od četvrtka 4. aprila.

Ovo je film o susretu Lazara, mladog seljaka koji zbog svoje dobrote često bude pogrešno shvaćen i Tankredija, mladog plemića prokletog zbog svoje bogate mašte. Život u njihovom izolovanom selu zvanom Inviolata kontroliše užasna Marćesa Alfonsina de Luna, kraljica cigareta. Poverenje između Tankredija i Lazara je toliko veliko da Tankredi pita prijatelja da mu pomogne da iscenira svoju otmicu. Njihovo prijateljstvo je toliko čvrsto da Lazaro putuje kroz vreme u potrazi za Tankredijem. U velikom gradu Lazaro izgleda kao samo mali deo prošlosti.

Nakon uspeha s ostvarenjem „Čuda“, rediteljka Aliča Rorvaher se odlučila na još jedno humanističko ostvarenje „Srećan kao Lazaro“, o klasnom sukobu i prijateljstvu koje se, u vremenima kompromitovanih ljudskih vrednosti, stavljaja na probu.

U ulozi kraljice cigareta Marćese Alfonsine de Luna, čija je glavna krilatica u filmu „Svi drugi iskorišćavaju sve druge” našla se poznata italijanska glumica Nikoleta Braski (Život je lep), dok ostale uloge tumče: Adriano Tardiolo, Serđi Lopez, Luka Čikovani, Alba Rorvaher i drugi.

Poslednji dan na Zemlji, Milica Stefanovic
  • Save
Previous post Završeno snimanje apokaliptične ljubavne priče „Poslednji dan na Zemlji“
Sećanje na bol - Margerit Dira
  • Save
Next post Francuski kandidat za Oskara u bioskopima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap