Advertisement Section

Dokumentarni film „Taurunum Boy“ autora Jelene Maksimović i Dušana Grubina biće prikazan 26. novembra u Italiji – u okviru takmičarske selekcije 36. Filmskog festivala u Torinu, gde će se nadmetati za nagradu najbolji dokumentarac. Festivalu će prisustvovati autori i producentkinja Jelena Angelovski .

„Taurunum Boy“ je opservacijski dokumentarac o odrastanju petnaestogodišnjaka u Zemunu. Autori scenarija i reditelji su Jelena Maksimović i Dušan Grubin, a producentkinja Jelena Angelovski. Dušan Grubin je bio i direktor fotografije a Jelena Maksimović i montažerka ovog ostvarenja. Dizajner zvuka Jakov Munižaba, a snimatelji zvuka su bili: Jakov Munižaba, Luka Barajević Bare, Koča Kaštavarac i Dora Filipović. Za dodatnu  kameru su bili zaduženi: Jelena Maksimović, Aleksa Vitorović i Irena Canić. Film traje 70 minuta.

„Taurunum Boy“ je u decembru prošle godine dobio nagradu za postprodukciju švajcarskog fonda „Visions sud est“. Taurunum Boy je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, a ovom prilikom podsećamo i da je Jelena Maksimović prošlogodišnji dobitnik nagrade „Marko Glušac“ za najboljeg montažera, kada  je nagrađena za montažu filmova Vetar, Dubina dva i Zid smrti i tako to.

Ovogodišnje, 36. po redu izdanje Filmskog festivala u Torinu odvijaće se od 23. novembra do 1. decembra.

Kralj Petar Prvi
  • Save
Previous post Holivudski trejler filma „Kralj Petar Prvi“
Kradljivci
  • Save
Next post „Kradljivci“ Hirokazu Korede otvaraju FAF
Share via
Copy link
Powered by Social Snap