Advertisement Section

Od danas, 22. januara, počinje prodaja ulaznica za Festival dokumentarnog filma, „ДОК #1”, koji se održava od 31. januara do 3. februara u Kombank dvorani.

Tokom četiri festivalska dana, biće prikazano 20 filmskih ostvarenja u dve sale, i iz tog razloga broj ulaznica za prodaju biće ograničen.

Flmska ostvarenja koja će gledaoci biti u prilici da pogledaju podeljena su u četiri programske celine: „Biografije“, „Vrhunci“, „Na ivici“ i „Prvi korak“. Program „Vrhunci” predstavlja dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane svetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala. Pored filma „Zašto smo kreativni?“, Hermana Vaskea kojim se otvara Festival 31. januara u 20 časova; u okviru ovog programa gledaoci će biti u prilici da uživaju i u ostvarenjima kao što su: „Naš tim“ Džefa i Majkla Zimbalista, „Santjago, Italija“ Nanija Moretija, „Država protiv Mandele i ostalih“ Nikolasa Šampoa i Žila Portea.

U okviru programa „Biografije“ nalazi se par biografskih dokumentaraca, među kojima se izdvaja film „Proslava“, ostvarenje o čuvenom modnom kreatoru Iv Sen Loranu, koji nakon projekcije na Berlinale festivalu 2007. nije bio prikazivan na zahtev reditelja Olivijea Mejrua. „Tupamarosi-urbana gerila“ Martina Markovića, „Veština“ Metjua T. Bernsa samo su neki od filmova u okviru celine „Na ivici“ koja obrađuje bizarne, provokativne i granične teme. Programska celina ‚‚Prvi korak” slavi debitante i njihove prvence, među kojima je nekoliko ostvarenja kao što su: „Naša Afrika“ Aleksandra Markova, „Kriza je naša“ Rebeke Kaufman.

Festival se organizuje u produkciji ZERO production uz tehničku podršku Kombank dvorane.

Detaljan program Festivala od danas je dostupan na sajtu Kombank dvorane i www.dokfest.rs. Cene ulaznica prilagođene su gledaocima, tako da ljubitelji dokumentarnog filma mogu da kupe ulaznice po ceni od 300 i 350 dinara. Cene ulaznica za projekcije od 16 i 18 časova su 300 dinara, dok su cene za projekcije od 19, 20, 21 i 22 časa 350 dinara. Ulaz na retrospektivu dokumentarnih filmova Hajrudina Krvavca je besplatan.

Nakon Festivala, publika će biti u prilici da pogleda selekciju filmova sa ДОК #1 festivala i u Domu kulture Studentski grad.

Taksi bluz
  • Save
Previous post „Taksi bluz“ pogledalo 50 hiljada gledalaca
Šavovi
  • Save
Next post „Šavovi“ Miroslava Terzića na Berlinaleu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap