Advertisement Section

Izvor: Filmske radosti | Tanjug

Holivudski filmski magazin „Varajeti” objavio je da je Srbija nedavno uvela nove podsticaje za produkciju audiovizuelnih dela, navodeći da osim toga naša zemlja obiluje prirodnim lepotama i nudi pregršt zanimljivih lokacija za snimanje.

Konkretno, Srbija je uredbom podigla procenat povraćaja investitoru sa 20 na 25 odsto, a filmske kompanije mogu da konkurišu cele godine.

Već i samo to trebalo bi da poveća aktivnost filmske industrije, ali Srbija obiluje i živopisno slikovitim lokacijama duž Dunava, piše „Varajeti”.

Takođe, pored ruralnih i prirodnih lepota, Srbija može da se pohvali mnoštvom starinskih sela i impresivnim istorijskim kamenim kulama Beogradske tvrđave koja gleda na ušće Save u Dunav.

Da bi se kvalifikovali za podsticaje, producenti moraju da ispune minimum uslova, a minimalni ulog za filmske i televizijske serije 300.000 evra, dok je minimum za TV epizodu 100.000 evra.

Za animirani film i projekte postprodukcije, minimalno ulaganje je 150.000 evra.

Među nedavno snimljenim filmovima u Srbiji su „Incoming”, tv serija „McMafia”, „Tau”, „The Forest”, „Newcomer” i drugi, podseća magazin.

Loro
  • Save
Previous post Sorentino snima film o Berluskoniju
Martovski festival
  • Save
Next post 65. Martovski festival
Share via
Copy link
Powered by Social Snap