Advertisement Section

Ulaznice za projekciju filma Duhovi ostrva kojim će u petak, 25. novembra u 19 časova u Velikoj sali mts Dvorane svečano biti otvoren 28. Festival autorskog filma su rasprodate. Nova projekcija filma biće održana isto veče u 21.30 časova u mts Dvorani (Sala 1).

Radnja filma „Duhovi ostrva” (The Banshees of Inisherin) Martina Mekdone smeštena je na zapadnu obalu Irske i prati dva dugogodišnja prijatelja Padriga (Kolin Farel) i Kolma (Brendan Glison) koji su se našli u ćorsokaku nakon što je Kolm iznenada odlučio da okonča njihovo prijateljstvo. Uz pomoć svoje sestre Šivon (Keri Kondon) i prijatelja Dominika (Beri Kjougan), sina lokalnog policajca, zbunjeni i očajni Padrig pokušava da povrati prijateljstvo koje je zarobljeno i izgubljeno u maloj i učmaloj ostrvskoj zajednici. Ali kada Kolm iznese ultimatum, događaji počinju da eskaliraju do neslućenih visina.

Farel i Glison su sa Mekdonom sarađivali na filmu „Gangsteri na odmoru” (In Bruges), a nakon 14 godina ovaj autor ih ponovo spaja na filmskom platnu.

Podsećamo da će 28. Festival autorskog filma biti održan od 25. novembra do 2. decembra u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu. Glavna lokacija festivala biće mts Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu kulture „Studentski grad“ i bioskopu Cine Grand Rakovica.

Ulaznice za program festivala su puštene u prodaju i mogu se nabaviti na blagajnama ovih bioskopskih dvorana, kao i putem servisa tickets.rs

Film Stric
  • Save
Previous post Selekcije Hrabri Balkan, Bande à part i Sirovo na 28. FAF-u
Purisa Djordjevic
  • Save
Next post 
  Zbogom ostaj Puriša – Poslednji pozdrav od Festivala autorskog filma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap