Advertisement Section

FSFF 2018 plakat
  • Save
Ovogodišnje dvanaesto izdanje Festivala srpskog filma fantastike predstavljaće pravi praznik za ljubitelje žanrovskog filma, s obzirom na to da će posetioci imati priliku da, pored kvalitetnih filmova i bogatog pratećeg programa, vide i upoznaju zanimljive goste iz sveta sedme umetnosti.

Festival će ove godine ugostiti reditelje Marka Ristorija i Luku Bonija, autorski dvojac iz Italije koji zajednički potpisuje naslove kao što su „Eaters”, „Apocalipse Z”, „Zombie Massacre: Reich of the Dead”, „House of Evil”.

Njihovi filmovi predstavljaju produkcijski i estetski svedene horor filmove, koji se uglavnom oslanjaju na podžanr popularnog zombi filma, u okviru koga predstavljaju vodeće evropske autore, budući da pored režije potpisuju i scenario, produkciju, montažu i vizuelne efekte. Na FSFF-u održaće se ekskluzivna premijera filma „Kuća zla” koji je uradio ovaj autorski dvojac.

Ipak, najveća zvezda ovogodišnjeg FSFF-e biće mladi francuski glumac, kaskader i producent Ala Safi. Ovaj svestrani umetnik je do sada odigrao preko 40 uloga, glumeći pored imena kao što su: Nikolas Kejdž, Tilda Svinton, Majkl Kiton, Vinsent Perez i drugi. Pored uloga u visokobudžetnim akcionim spektaklima „Outcast”, „Doctor Strange”, „American Assasin”, Safijeva specijalnost su borilački filmovi, na kojima neretko radi i kao dubler, a u kojima je svoje borilačko umeće ukrstio sa Džekijem Čenom („Chinese Zodiac”, 2012) i Skotom Adkinsom („Incoming” 2018). Pored navedenog, Safi predstavlja i jednog od najvećih poliglota među glumcima budući da se, pored francuskog, služi i engleski, arapskim, italijanskim, španskim i tai jezikom.

Festival srpskog filma fantastike biće održan od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru.

Program možete pogledati na zvaničnoj stranici festivala.

Ulaz na festival je besplatan.

Paralel Vision
  • Save
Previous post Paralelne vizije III u Art Bioskopu Kolarac
Slobodna zona
  • Save
Next post Počela prodaja karata za 14. Slobodnu Zonu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap