Advertisement Section

Balkanima
  • Save
15. Evropski festival animiranog filma BALKANIMA biće održan od 2. do 6. oktobra u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu. Tokom pet dana festivala biće prikazano preko 160 animiranih filmova iz preko 25 zemalja Evrope.

Publika ovogodišnje Balkanime imaće specijalnu priliku da vidi film „III“ poljske autorke Marte Pajek koji je privukao pažnju na prestižnom festivalu u Kanu. Na Balkanimi će biti prikazana i tri srpska ostvarenja: „Muzičke traume“, reditelja Miloša Tomića, animirani film „Eho“ u režiji Boriše Simovića i Koste Rakićevića, kao i film „Neputovanja“ autorskog tima koji čine Nikola Majdak i Ana Nedeljković.

Pored bogatog takmičarskog programa planirani su i programi „Panorama evropskog animiranog filma“, „Savremena italijanska animacija 5“; nagrađeni animirani filmovi sa festivala u Anesiju, u izboru Sebastiana Sparera; program filmova „Višegrad Animation forum“ i „Panorama balkanskog animiranog filma“, koja donosi zanimljiv presek ostvarenja balkanskih zemalja, iz prethodne godine.

Festivalski program započeće otvaranjem izložbe „SEDAM – Pogled na proces rada nove srpske animacije“ u Velikoj galeriji DKSG (19.30h). Publika će imati jedinstvenu priliku da vidi crteže, skice, 3D modele, scenografije, lutke i druge materijale koji prikazuju kompleksan proces rada na animiranom filmu.
Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za utorak 2. oktobar u 20 časova.

Poslednjeg dana festivala, u subotu 6. oktobra, biće prikazani nagrađeni filmovi, a u toku prepodneva i dva dečja programa. Nakon festivala dečiji filmovi biće reprizirani u bioskopskoj sali DKCB-a 8. oktobra.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Dead lake
  • Save
Previous post Završen 4. Dead Lake Horror & Wine Festival
Beldocs
  • Save
Next post BELDOCS 2019 vas poziva da prijavite svoje filmove
Share via
Copy link
Powered by Social Snap