Advertisement Section

U pitanju je adaptacija Geteovog Fausta, u kojoj glavni lik, zbog znanja, strasti i vlasti, Đavolu prodaje svoju senku.

Za sajt festivala, Midhat Ajanović piše: „Oslanjajući se na Pozorište senki, Rastko Ćirić nas podseća da mesto rođenja animacije nije film, već pozorište, te da su pokretne slike, pre svega, veseli ples između svetla i senke. Novi film priznatog srpskog autora je donekle ironični osvrt na istoriju pokretnih slika.“

Rastko Ćirić potpisuje scenario, režiju, dizajn i animaciju filma. Animator i jedan o producenata je Iva Ćirić, a producent filma Milan Stojanović. Montaža i dizajn zvuka delo su Svetolika Miće Zajca, a kompozitor je Nebojša Ignjatović.

Rastko Ćirić je redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu za predmete Ilustracija i Animacija i Prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu. Osnivač je predmeta Animacija i Studija za animaciju FPU (2006) i rukovodilac Programa za digitalnu umetnost na Interdisciplinarnim doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu (od 2005). Bio je saradnik-ilustrator Njujork Tajmsa (New York Times Book Review). Autor je 15 animiranih filmova, među kojima su: „Tango Regtajm“ (1985), „Lalilonska kula“ (1988, Zagreb Film), „Ale i bauci“ (1989), „Nevidljive i slabo vidljive životinjske vrste“ (1998), „Metamorf „(2005), „Fantazmagorija 2008“ (2008).

Filmski festival u Trstu
  • Save
Previous post Domaći filmovi na 31. Filmskom festivalu u Trstu
gavras
  • Save
Next post Kosta Gavras predstavlja novi film na 48. FEST-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap