Advertisement Section

U organizaciji Filmskog centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 24. januara, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u osam gradova Srbije.

Filmski centar Srbije u saradnji sa DOK Srbija nastavlja sa realizacijom projekta Dan domaćeg filma, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.

Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa autorom, i održaće se u osam gradova Srbije: Nišu („Enkel” Aleksandra Reljića), Vranju („Dugo putovanje u rat” Miloša Škundrića), Novom Sadu („Najvažniji dečko na svetu” Tee Lukač), Novom Pazaru („Wongar” Andrijane Stojković), Čačku („Tako mi na istoku” Katarine Mutić i „Dnevnik jednog kamiondžije” Miloša Ljubomirovića), Vrnjačkoj Banji („Gora” Stefana Maleševića), Leskovcu („Pejzaži rata, pejzaži mira” Arona Sekelja i „Siguran posao” Igora M. Toholja) i Zrenjaninu („Okupirani bioskop” Senke Domanović).

Šavovi
  • Save
Previous post „Šavovi“ Miroslava Terzića na Berlinaleu
Slučaj Makavejev
  • Save
Next post Program „Srpski film” na FEST-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap