Advertisement Section

Šesto izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #6 biće održano od 1. do 4. februara u mts Dvorani. Festival će u četvrtak, 1. februara u 19 časova u sali 6 mts Dvorane otvoriti film „Anselm“ Vima Vendersa u 3D tehnici. 

U filmu „Anselm“ Vim Venders stvara portret Anselma Kifera, jednog od najinovativnijih i najvažnijih slikara i vajara našeg vremena. Sniman u 3D tehnici i 6K rezoluciji, film pruža filmsko iskustvo stvaralaštva umetnika koji istražuje ljudsko postojanje i cikličnu prirodu istorije, inspirisan književnošću, poezijom, filozofijom, naukom, mitologijom i religijom. Tokom više od dve godine, Venders je pratio Kiferov put od rodne Nemačke do njegovog trenutnog doma u Francuskoj, povezujući faze njegovog života sa ključnim mestima njegove karijere koja traje više od pet decenija.

DOK festival nastao je sa idejom da publici ponudi najnovija ostvarenja iz oblasti dokumentarnog filma. Program festivala čine pažljivo selektovani filmovi po meri gledalaca koji se premijerno prikazuju u Srbiji. 

Pored glavnog programa publici će biti predstavljena i selekcija debitantskih filmova Enter Dok koja je takmičarska selekcija festivala. U okviru ovog programa biće dodeljene dve nagrade: nagrada publike i nagrada žirija publike koji je sastavljen od tri ljubitelja filma koji će glasati za najbolji debitantski film.

muzej revolucije radisa cvetkovic
  • Save
Previous post Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije
ruzica i kamen trolca
  • Save
Next post Završena sinhronizacija animiranog filma „Ružica i kamena trolica“ u okviru projekta Euro Fest For Kids
Share via
Copy link
Powered by Social Snap