Advertisement Section

Poslednja ovogodišnja beogradska projekcija dolazi nakon rasprodate bečke premijere koja je 16. decembra održana u bioskopu Stadtkino. Tako su dva grada u kojima je Vlada živeo pokazala veliku ljubav prema njemu. Podsetimo, film je u beogradskim bioskopima igrao svakodnevno skoro 4 meseca.

Puno ljubavi i predivne energije stiglo je od publike koja je u velikom broju od premijere, koja je održana na Vladin rođendan 10. maja u beogradskom Sava centru, pogledala film.

Film je do sada videlo više od 18.000 ljudi, a prikazan je u 20 gradova u Srbiji i 10-ak u Hrvatskoj, uključujuću rasprodate premijere u Beogradu i Zagrebu (11. jun, Lisinski). „Nebeska tema“ je takođe prikazana i na Sarajevo Film Festivalu, Vukovar Film Festivalu, zatim u Skoplju, Podgorici, Nikšiću, Bijeljini, Torontu, Vankuveru, Londonu… a u prvih par meseci 2020. godine film će biti prikazan i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dokumentarni film „Nebeska tema“ je jedinstven i po tome što je svakodnevno igrao u beogradskim bioskopima čitavih 112 dana! Bioskopsko prikazivanje u Beogradu počelo je 16. maja. Na samom početku distribucije film je prikazivan u tri beogradska bioskopa: Kombank dvorani, Rodi Cineplex i Cineplexxu Ušće, a mogao se videti i u Dvorani kulturnog centra Beograda i Domu kulture Studentski grad u dva navrata: u junu na Dok’n’Ritam festivalu i krajem septembra u dva termina. Film je svakodnevno u beogradskoj Kombank dvorani prikazivan od 16. maja do 4. septembra ove godine, što je veoma retka pojava kada su u pitanju i igrani filmovi, a pogotovo dokumentarni!

„Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pesama Vlade Divljana. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima.

Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan.

U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić Zoe Kida, Dubravka Marković, članovi bendova Minilinija, Ljetno Kino Big Band i Old Stars Band.

„Nebeska tema” je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Moj jutarnji smeh
  • Save
Previous post Film „Moj jutarnji smeh“ u zvaničnom programu festivala u Roterdamu
Bošku Tokin
  • Save
Next post Slobodan Šijan počeo snimanje filma „Budi Bog s nama“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap