Advertisement Section

Sinoć su objavljene nominacije za najprestižniju filmsku nagradu, Oskar, koji će biti dodeljeni u Dolbi Teatru, 04. marta ove godine, po devedeseti put.

Filmove koji će se ove godine takmičiti za zlatnu statuu predstavili su komičarka Tifani Hadiš i glumac Endi Serkis. Najviše nominacija za Oskara ima „The Shape of Water“ – čak 13, „Dunkrik“ ima osam. Greta Gervig je peta žena ikada nominovana za Oskara za najbolju režiju, a pevačica Meri Dž. Blajdž je prva osoba koja je u isto vreme nominovana za najbolju pesmu i najbolju sporednu žensku ulogu.

Predstavljamo filmove u distribuciji „Taramount Filma“, koji su u nominaciji za nagradu Film koji se trenutno prikazuje u našim bioskopima, „Najmračniji čas“ (Darkest hour) nominovan je u nekoliko kategorija. Fantastični glumac, Geri Oldman koji u filmu tumači Vinstona Čerčila nominovan je za Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu i u kategorijama za najbolji kostim, najbolju scenografiju, najbolju fotografiju, najbolju šminku i frizuru i najbolji film.

Film „Fantomska nit (Phantom thread) kod nas će biti prikazan samo na ovogodišnjem FESTU. Legendarni Danijel Dej Luis nominovan je u kategoriji za najboljeg glavnog glumca, dok je Lesli Menvil nominowana za najbolju sporednu žensku ulogu. Pol Tomas Anderson je u trci za nagradu za najbolju režiju, a „Fantomska nit“ za najbolji film ove godine. Film je nominovan i u kategorijama za najbolji kostim i najbolju originalnu muziku.

„Lady bird“ u naše bioskope stiže 01. marta. Na ovogodišnjoj ceremoniji dodele Oskara Sirša Ronan takmičiće se za najbolju glavnu žensku ulogu, Lori Metkalf za najbolju žensku sporednu ulogu, kao i u kategorijama za najbolju režiju, najbolji film i najbolji orginalni scenario.

Neobični triler „Beži“ (Get out) nominovan je za Oskara za najbolji originalni scenario, za najbolji film, najbolju režiju, a mladi glumac Danijel Kaluja za najbolju glavnu mušku ulogu.

Animirani film „Koko“ (Coco) koji je u naše bioskope stigao 28. decembra 2017. godine i još uvek se prikazuje, sinhronizovan na naš jezik, nominovan je za najbolji animirani film. Pesma iz ove avanture „Remember Me“ u nominaciji je za najbolju originalnu pesmu.

 Film koji je krajem 2017. godine oduševio publiku širom sveta „Zvezdani ratovi – Poslednji džedaji“ nominovan je u kategorijama za najbolju originalnu muziku, najbolju montažu zvuka, najbolji miks zvuka i najbolje specijalne efekte.

Igrani film „Lepotica i zver“ nominovan je u kategorijama za najbolji kostim i najbolju scenografiju. Ovo je bio jedan od najuspešnijih i najvoljenijih filmova koji su se u našim bioskopima prikazivali u 2017. godini.

Istinita istorijska drama o kraljici Engleske „Viktorija i Abdul“ u našim bioskopima se prikazivala prošle jeseni, a na ovogodišnjoj dodeli Oskara biće u konkurenciji za najbolji kostim i najbolju šminku i frizuru.

Svemirska avantura „Čuvari galaksije 2“ koja je obeležila proleće iza nas takmičiće se u kategoriji za najbolje specijalne efekte.

Šarmantni „Lou“ nominovan je za Oskara za najbolji kratki animirani film.

Najbolja režija

Christopher Nolan – Dunkirk
Get Out – Jordan Peele
Lady Bird – Greta Gerwig
Phantom Thread – Paul Thomas Anderson
The Shape of Water – Guillermo del Toro

Najbolji dokumentarni film

Abacus: Small Enough to Jail
Faces Places
Icarus
Last Men in Aleppo
Strong Island

Najbolji animirani film

The Boss Baby
The Breadwinner
Coco
Ferdinand
Loving Vincent
Dunkrik

Najbolji film

Call Me By Your Name
Darkest Hour
Dunkirk
Get Out
Lady Bird
Phantom Thread
The Post
The Shape of Water
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Najbolja glumica

Sally Hawkins – The Shape of Water
Frances McDormand – Three Billboards outside Ebbing, Missouri
Margot Robbie – I, Tonya
Saoirse Ronan – Lady Bird
Meryl Streep – The Post

Najbolji glumac

Timothee Chalamet
Daniel Day Lewis
Daniel Kaluuya
Gary Oidman
Denzel Washington

Najbolji strani film

A Fantastic Woman
The Insult
Loveless
On Body and Soul
The Square

Rakan Majasi
  • Save
Previous post „Zlatno jaje” palestinsko-libanskom filmu „Bombona”
Cudna Panorama
  • Save
Next post Novi film Vudija Alena u bioskopima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap