Advertisement Section

Gost festivala francuskog filma biće reditelj Erik Laven čiji će film „Bez filtera” (Chamboultout/ No filter) 28. maja otvoriti ovaj filmski događaj, s početkom u 20 časova, u Kombank Dvorani. Erik Laven (Eric Lavaine) poznati je autor komercijalnih francuskih komedija koje okupljaju najpoznatije francuske glumce.

Karijeru je započeo na televiziji, pišući scenarija za najčuveniju parodiju vesti „Les guignols de l’info“ na „Canal +“. Pisao je i scenario za najuspešniji komični sitkom iz 2000. godine, serija „H“ s glumcem Džamelom Debuzom.

Godine 2008. snima svoj prvi dugometražni film, „Poltergay“, parodiju na čuveni horor film „Poltergeist“. Nakon toga niže filmove koji doživljavaju veliki uspeh kod francuske publike.

Njegov film „Bez filtera“ prati Beatris, koja sa svojom porodicom proslavlja objavljivanje svoje knjige. Ona priča o nesreći koja je zadesila njenog muža Frederika. Iako je postao slep on je zabavan i zavodljiv, potpuno nepredvidiv. Međutim ova knjiga postaje interesantna i grupi njihovih poznanika jer, iako je Beatris izmenila imena, svaki njihov prijatelj pokušava da pronađe sebe u opisanim likovima.

Domaća publika na Festivalu francuskog filma imaće prilike da vidi i ostvarenja sa ovogodišnjeg Kana, film „Laka devojka“ (Une Fille Facile/An Easy Girl) rediteljke Rebeke Zlotovski kao i film „Sibil“ (Sibyl) rediteljke Žistin Triet, koji će biti prikazan poslednje večeri Festivala francuskog filma, 1. juna.

U glavnom programu biće prikazan i dokumentarac, poslednji film rediteljke Anjes Varde „Varda By Agnes,” koji do sada nije prikazivan kod nas, a svoju premijeru imao je na Berlinalu ove godine.

Među ostalim filmovima na Festivalu će se naći još ostvarenja, kao što su: „Jaovo putovanje” („Yao“) reditelja Filipa Godoa, „Kazanova, poslednja ljubav“ (Casanova, Last Love“) reditelja Benoa Žakoa, „Osećam se dobro” (I Feel Good) reditelja Benoa Delepina i Gustava Kervena, „15 minuta rata“ (L’intervention/15 Minutes Of War) reditelja Freda Grivoa.

Pored glavnog programa od 28. maja do 1. juna u Kombank Dvorani biće prikazana i retrospektiva filmova rediteljke Anjes Varde. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kombank Dvorane.

Cene ulaznica su 400 dinara po projekciji u okviru glavnog programa, a za filmove Anjes Varde cena će biti simboličnih 100 dinara.

Festival francuskog filma održaće se u Kombank Dvorani od 28. maja do 1. Juna.

Kuća je gde je kuća
  • Save
Previous post Svetska premijera kratkog igranog filma „Kuća je gde je kuća“ na festivalu u Beču
Mamonga
  • Save
Next post Film „Mamonga“ u Karlovim Varima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap