Advertisement Section

Srpsko-slovenački kratki igrani film „Kuća je gde je kuća“, Petera Cerovšeka, imaće svetsku premijeru na Vienna Short Film Festival-u, u programu međunarodnog kratkog igranog i dokumentarnog filma. Ovo je jedini film sa Balkana u ovoj selekciji koju čine 32 odabrana ostvarenja.

Ostvarenje je rađeno u koprodukciji „Karantin filma“ iz Bajine Bašte (koji je i jedan od organizatora Bašta festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti) i „Warehouse Collective-a“ iz Slovenije, uz podršku opština Krško i Bajina Bašta. Sniman je u Sloveniji, u Krškom i Ljubljani.

Reditelj filma je slovenački reditelj Peter Cerovšek, a scenario je pisala Maja Šuša. Direktor fotografije je Darko Herič i dizajner zvuka Luka Furlan. U filmu igraju Maja Šuša, Dado Ćosić, Lana Karaklajić i Nina Violić. Film traje 24 minuta.

Vienna Short Film Festival je festival koji obezbeđuje i moguće kvalifikacije za nagrade Evropske filmske akademije i za Oskara. Ove godine će se održati od 28. maja do 2. juna, naravno, u Beču.

Merlinka Novi Sad
  • Save
Previous post Festival Merlinka i u Novom Sadu
Bez filtera
  • Save
Next post Francuski reditelj Erik Laven gost Beograda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap