Advertisement Section

Diznijev film „Kralj lavova“, koji se prikazuje u bioskopima širom sveta nepune tri nedelje, ispeo je da zaradio preko milijardu dolara na bioskopskim blagajnama.

Pre njega ovu zaradu su imali: „Osvetnici: Endgame”, „Kapetan marvel“ i „Aladin”, stavljajući „Kralja lavova“ na četvrto mesto po zaradi ove godine, koji je studio Dizni producirao. Realistični rimejk „Kralj lavova“ u režiji Džona Favra nalazi se na petom mestu po zaradi ove godine. Film je zaradio 361 milion dolara u Severnoj Americi i 638 miliona u ostatku sveta.

Glasove u filmu su pozajmili Deni Glover kao Simba, Bijonce kao Nala, Chiwetel Ejiofor kao Skar i Bili Ajhner (Eichner) i Set Rogen kao Timon i Pumba.  Džejm Erl Džons je i ovog puta pozajmio glas Mustafi.

Studio „Dizni“ je 2016. godine postavio svetski rekord što se zarade na blagajnama tiče, kada su svega 4 njegova ostvarenja zaradila preko milijardu dolara. Narednih meseci u bioskope će biti prikazani „Frozen 2“, „Grdana 2”, „Zvezdani ratovi: Uspon Skajvokera”, te ostaje nam da vidimo da li će možda jedan od ovih ostvarenja ponovo premašiti tu magičnu brojku.

Tokom jedne nedelje prikazivanja u Srbiji karte za film je kupilo 58 068 posetioca.

Porodicni vikend
  • Save
Previous post Porodični vikend u Kombank dvorani
marija stojnic
  • Save
Next post Šest srpskih filmova u postprodukciji u Lokarnu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap