Advertisement Section
Header AD Image

„Mater“, dugometražni debitantski film mladog hrvatskog reditelja Jureta Pavlovića, imaće svoju svetsku premijeru 21. novembra 2019. na Filmskom festivalu u Talinu (Tallinn Black Nights Film Festival), u okviru takmičarske selekcije „Prvi igrani film“.

Film „Mater“ je nastao kao hrvatsko-srpsko-francusko-bosanskohergegovačka koprodukcija, uz podršku Filmskog centra Srbije. Značajan deo ekipe čine filmski radnici iz Srbije: film je producirala Biljana Tutorov („Wake Up Films“), na zvuku su radili Zoran Maksimović i Ognjen Obradović (beogradsko studio „Digital mono“), za rasvetu su bili zaduženi Zoran Pečenković i Zoran Perić. „Mater“ su montirali reditelj i poznati srpski montažer Dragan von Petrović.

 „Mater“ je, stoji u najavi, intiman i beskompromisan portret složenog odnosa između majke i ćerke, u njegovim poslednjim danima i satima. Glavne uloge u filmu tumače Darija Lorenci i Neva Rošić. Svetskoj premijeri u Talinu prisustvovaće reditelj, glavne glumice i producenti. Srpska premijera planirana je početkom marta naredne godine, nakon čega sledi i bioskopska distribucija.

Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije, a u okviru konkursa za sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija.

Zaleđeno kraljevstvo 2
  • Save
Previous post U bioskope stiže avantura „Zaleđeno kraljevstvo 2“
Suton
  • Save
Next post U susret FAF-u u Domu kulture „Studentski grad“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap