Advertisement Section

Dokumentarni film Nemanje Vojinovića „Daljine“, u produkciji „Inclusive Films“ iz Beograda, imaće svoju međunarodnu premijeru 14. marta 2018. na 36. izdanju festivala Bergamo Film Meeting u Italiji. „Daljine“ su svoje prvo javno prikazivanje imale na prošlogodišnjem 64. Martovskom festivalu, a sledeće na jubilarnom 10. Beldoksu u maju 2017. godine.

Ovaj dugometražni dokumentarni film govori o imigrantkinji Indiri, glumici sa Kube, i njenom pokušaju da ostvari „američki san“. Indira je na Kubi ostavila mnogobrojnu porodicu kao i jedanaestogodišnjeg sina Leandra. Leandrov dolazak u SAD je vrlo neizvestan i Indira ima veliku dilemu oko povratka kući. „Američki san“ njoj izgleda kao noćna mora.

Nemanja Vojinović je diplomirao Filmsku i TV režiju 2012. Godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegovi studentski filmovi su prikazani i nagrađeni na nekoliko međunarodnih filmskih festivala. Daljine su njegov prvi dugometražni film koji je sniman u Santra Klari na Kubi i u Njujorku.

Novi dokumentarni film Nemanje Vojinovića, radnog naslova „Šareno brdo“,  učestvovao je prošle nedelje u pičing forumu „Docs in Thessaloniki“ koji se održava u okviru 20. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Solunu.

Oba filma podržana su od strane Filmskog centra Srbije.

Zlogonje
  • Save
Previous post Premijera filma „Zlogonje” na TIFF-u
Filmski centar Srbije
  • Save
Next post Srpska delegacija na marketu lokacija u Mumbaju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap