Advertisement Section

Naš mladi glumac Milan Marić ove godine će biti „lice u fokusu” Ravno Selo Film Festivala. Milan će svečano otvoriti festival i biti počasni gost prve večeri festivala 21. juna.

Naš mladi, a već slavni glumac je nakon brojnih zapaženih uloga u pozorištu, dobio ulogu u filmu „Dovlatov“, i osvojio nagradu za „Evropsku zvezdu u usponu” na ovogodišnjem Filmskom festival u Berlinu. Trenutno je jedan od najangažovanijih mladih glumaca u domaćim serijama i povodom ovog angažmana je izjavio:

„Zadovoljstvo mi je da su me pozvali da ove godine predstavljam Ravno Selo Film Festival kao ‘Lice u fokusu’. Drago mi je da mogu na ovaj način da podržim festival koji je posvećen debitantima i mladim ljudima. Nije nimalo lako naći svoje mesto u ozbiljnoj konkurenciji afirmisanih autora. Svakom ko započinje svoju karijeru, podrška je preko potrebna. Želim uspešan festival svima i vidimo se u Ravnom Selu sledeće nedelje”.

Ravno Selo Film Festival  selo održaće se po treći put ove godine od 21. do 23. juna u Ravnom Selu. Festival će otvoriti debitantsko ostvarenje Petra Ristovskog – „Kralj Petar Prvi“, u revijalnom programu, dok će u takmičarskom programu biti prikazana četiri filma i to: „Čovek koji je kupio mesec“, reditelja Paola Zuke (Italjia), „Između dana i noći“, reditelja Andra Martinovića (Crna Gora), „Taksi bluz“ Miroslava Stamatova (Srbija) i „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ Predraga Ličine (Hrvatska i Srbija).

Propratni programi za mlade su takođe besplatni, kao i sve projekcije filmova i počinju: „Filmićem“, novosadskom smotrom mladalačkog filma koji vodi Lora Đurović, zatim sledi Izložba kostima i radionica našeg čuvenog kostimografa Borisa Čakširana, dok će glumačkoj radionici Marijane Janković (čiji je debitanski kratki  igrani film „Maja“ pobedio na TRIBECA festivalu), pristustvovati studenti Fakulteta Dramskih umetnosti sa Cetinja i Fakulteta umetnosti iz Novog Sada.

Žirijem glavnog takmičarskog programa predsedava Marijana Janković, glumica našeg porekla koja ima ozbiljnu karijeru u Danskoj (Pijavice, The House that Jack built Larsa von Trira), dok su ostali članovi Darko Bajić, reditelj i Aleksandar Protić, dizajner zvuka i producent.   

Kao i svake predhodne i ove godine festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Vrbasa.

Anđeo čuvar
  • Save
Previous post Psihološki triler o seriji ubistava pod hipnozom sa Radetom Šerbedžijom u bioskopima od 20. juna
Ljubav i moda - Beba Lončar
  • Save
Next post Nastavlja se projekat VIP Kinoteka; uskoro stiže restauirani klasik „Ljubav i moda“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap