Advertisement Section
„Ponosan sam na sve što smo napravili u proteklih 27 godina postojanja Festivala. Krenuli smo od nule, u vrijeme opsade našeg grada, a danas smo institucija na koju sa poštovanjem gledaju i na koju rado dolaze filmski autori i filmska industrija regiona i sveta.

Bilo je to putovanje na kojem smo se susretali sa mnogim izazovima. Uz timski rad koji je bio naša prepoznatljivost svih ovih godina, izazove smo pretvarali u uspešne projekte, uvek iznova postavljajući i osvajajući visoke standarde. Svo ovo vreme bili smo posvećeni našoj misiji da otkrivamo, podržavamo i promovišemo domaće i regionalne filmske autore i industrije. Sretan sam što je Sarajevo Film Festival postao najznačajnija platforma za razvoj bh. filmske industrije i koprodukcije u regionu te samim tim i dio brojnih uspešnih priča o bh. filmu i filmu čitavog regiona. Posebno zadovoljstvo je spoznaja da je tim koji sam vodio protekle tri decenije Sarajevu podario jedan veliki brend koji ga širom sveta promoviše kao grad kulture i filma. Kao direktor Festivala imao sam čast i zadovoljstvo da ugostim najbolje bh. i regionalne filmske autore, kao i neke od najznačajnijih filmskih stvaralaca današnjice koji su postali svojevrsni ambasadori Sarajeva i Sarajevo Film Festivala. Među njima su: Paweł Pawlikowski, Mike Leigh, Darren Aronofsky, Morgan Freeman, Nuri Bilge Ceylan, Angelina Jolie, Robert De Niro, Steve Buscemi, Willem Dafoe, Brad Pitt, Gaspar Noe, John Cleese, Juliette Binoche, Isabelle Huppert, Alejandro González Iñárritu, Alfonso Cuarón, Wim Wenders, Bono Vox  i mnogi drugi“, izjavio je Purivatra.

Purivatra će kao predsednik Obala Art Centra i dalje raditi na strateškom razvoju Sarajevo Film Festivala, a o planovima za budućnost kaže: „Biti na čelu Sarajevo Film Festivala nosilo je veliku odgovornost i od mene je tražilo potpunu posvećenost projektu. Odluku o promeni pozicije donio sam sa iskrenim uverenjem da je ona ispravna i za mene i za Festival. I dalje ću biti dio tima koji će voditi brigu o njegovom zdravom razvoju i svim strateškim pravcima delovanja. Verujem da će mi ova odluka o odlasku sa pozicije direktora omogućiti da se posvetim i nekim idejama za koje do sada nisam imao vremena. Moja strast i energija ostaju i dalje vezani za projekte iz područja filma i kreativne industrije. Jedan od njih je već uspostavljeni kreativni hub Ponta Lopud”, kaže Purivatra.

Na poziciji direktora Festivala Mirsada Purivatru će naslediti Jovan Marjanović, koji je do sada rukovodio festivalskim Odjelom za industriju i bio ko-direktor Sarajevo Film Festivala.

„Jovan Marjanović je, slobodno mogu reći, dete Festivala. Pridružio nam se kao devetnaestogodišnjak, nakon završene srednje škole, rastao je uz Sarajevo Film Festival, pokazao istinski talent za kreativnu industriju, završio prestižne škole, napravio odličnu poslovnu mrežu u svetu filmske industrije i verujem da će biti izvrstan lider koji će biti u stanju voditi i tim i Festival u pravom smeru“, dodao je za kraj Mirsad Purivatra.

lepe godine
  • Save
Previous post Srpska filmska koprodukcija „Lepe godine” bila premijerno u Rimu
posle zime bakrac
  • Save
Next post Srpska premijera crnogorskog kanditata za Oskar na 50. FEST-u
Share via
Copy link
Powered by Social Snap