Advertisement Section

Izvor: FIlmske radosti | Beta

Velika nagrada žirija ovogodišnjeg američkom festivala nezavisnog filma „Sandens“ (Sundance) dodeljena je filmu „The Miseducation of Cameron Post“.Ekipa filma, čija je rediteljka Dezire Akavan, nagradu je posvetila pripadnicima LGBTQ koji su preživeli kontroverznu konverzivnu terapiju homoseksualnosti, želeći da skrenu pažnju da je ova metoda ilegalna u samo devet od 50 američkih država.

U kategoriji američkih dokumentarnih filmova, nagrada je pripala filmu „Kailash“, na temu borbe protiv dečijeg ropstva.

U istoj kategoriji dokumentaraca, nagrada za režiju je sinoć dodeljena filmu „On Her Shoulders“ – portretu mlade pripadnice kurdske sekte Jazidi koja je preživele seksualno nasilje džihadista Islamske države.

Turski film „Butterflies“ dobio je nagardu za najbolji film u kategoriji stranih filmova, dok je „Of Fathers and Sons“, film-studija o radikalizaciji i džihadistima sirijskog reditelja Talala Derkija proglašen za najbolji strani dokumentarac.

Nagrada publike za igrani američki film, koja se smatra najznačajnijom posle velike nagrade žirija, pripala je filmu „Burden“ Endua Heklera, dok je publika nagradila „The Sentence“ u kategoriji dokumentarnih američkih ostvarenja.

Bio dvaputa jedan kralj
  • Save
Previous post „Bio dvaput jedan kralj“ nagrađen na festivalu u Montraelu
Raspusti se
  • Save
Next post Snižene cene ulaznica u bioskopu „Cine Grand Capitol Park Rakovica“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap