Advertisement Section

Kombank Dvorana, „Cine Grand“, bioskop „Vilin Grad“ i „MCF MegaCom Film“, pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom virusa (korona – COVID-19) osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu kao i svetskim online premijerama.

U trenucima kućne izolacije od 27.marta  će biti pokrenut najnoviji online filmski festival pod nazivom „Moj off“ (Online filmski festival)  sa svim elementima koji čine ovakav kulturni događaj.

U okviru dvonedeljnog „online festivala” naći će se preko 30 najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja, od kojih su mnogi svetske online premijere, filmovi koji su premijerno prikazani na nedavno završenom 48. FEST-u i 25. FAF-u, uključujući film „Nevidljivi život“ koji je dobio nagradu Beogradski pobednik za najbolji film FEST-a kao i „Martin Eden“ koji je dobio nagradu Gordan Mihić za najbolji scenario FAF-a.

Pored navedenih filmova biće prikazan i Južno Korejski film „Parazit“, film koji je dobio Oskara za najbolji film i najbolju režiju.

Filmovi pristigli sa crvenog tepiha Kana, Venecije, Berlina ali i najznačajnijih dokumentarnih festivala poput IDFA-e, CPH DOX-a,  naći će se u okviru dve programske celine tokom kojih će se dnevno prikazivati po tri premijere i po tri reprizna filma uključujući i specijalne retrospektive najvećih filmskih autora i njihovih kultnih ostvarenja u mini ciklusima.

Kako nije reč o platformi za gledanje filmova nego pravom filmskom festival, filmovi će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana.

Filmove će online moći da prate kako posetioci iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Na kraju prikazivanja festivala biće proglašeni pobednici o kojima će odlučivati žiri i sami gledoci.

Festival, koji nastaje u vremenima brobe protiv virusa, ima za cilj da nastavi svoj kulturni život i ubuduće i poklonicima sedme umetnosti pruži novi izazov i mogućnost savremenog praćenja festivalskih, autorskih i komercijalnih filmova.

Foto Antonin Thuillier
  • Save
Previous post Odložen Kanski festival
Roman Polanski
  • Save
Next post Veliko interesovanje za film „Optužujem” Romana Polanskog na online filmskom festivalu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap