Advertisement Section

Uz prisustvo ljubitelja francuske kinematografije sinoć je, u Kombank Dvorani počeo prvi Festival francuskog filma. Francuski reditelj Erik Laven čiji je film „Bez filtera” otvorio ovaj filmski događaj pozdravio je publiku i u duhu komedije koja mu je svojstvena najavio početak jedne lepe srpsko-francuske saradnje.

Prisutnima se obratio i ambasador Republike Francuske u Srbiji gospodin Frederiko Modoloni, kao i glumci Tamara Krcunović i Radivoje Raša Bukvić, „kumovi“ Festivala francuskog filma.

„Bez filtera“ reditelja Erika Lavena prati priču Beatris, koja proslavlja objavljivanje svoje knjige u kojoj priča o nesreći koja je zadesila njenog muža. Iako je postao slep Frederik je zabavan i potpuno nepredvidiv – bez filtera.

„Scenario za film je nastao u vozu na putu ka Marseju. Delimično je zasnovan na istinitoj priči. Moja prijateljica, sa časova tenisa, napisala je knjigu u kojoj je govorila o svojim prijateljima, a njima se to baš i nije dopalo“,  rekao je reditelj Laven.

Domaća publika imaće prilike da vidi i ostvarenja sa ovogodišnjeg Kana, film „Laka devojka“ rediteljke Rebeke Zlotovski kao i film „Sibil“ rediteljke Žistin Triet, koji će biti prikazan poslednje večeri Festivala francuskog filma, 1. juna.

U glavnom programu biće prikazan i dokumentarac, poslednji film rediteljke Anjes Varde „Varda By Agnes”, koji do sada nije prikazivan kod nas, a svoju premijeru imao je na Berlinalu ove godine.

Među ostalim filmovima na Festivalu će se naći još ostvarenja, kao što su: „Jaovo putovanje” reditelja Filipa Godoa, „Kazanova, poslednja ljubav“ reditelja Benoa Žakoa, „Osećam se dobro”  reditelja Benoa Delepina i Gustava Kervena, „15 minuta rata“ reditelja Freda Grivoa.

Pored glavnog programa od 28. maja do 1. juna u Kombank Dvorani biće prikazana i retrospektiva filmova rediteljke Anjes Varde.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kombank Dvorane.

Cene ulaznica su 400 dinara po projekciji u okviru glavnog programa, a za filmove Anjes Varde cena će biti simboličnih 100 dinara.

Polusestre
  • Save
Previous post Srpska manjinska koprodukcija „Polusestra“ takođe u Karlovi Varima
Tajne avanture kućnih ljubimaca 2
  • Save
Next post Nastavak filma „Tajne avanture kućnih ljubimaca 2“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap