Advertisement Section

Kratkometražni filmovi iz domaće, regionalne i inostrane takmičarske selekcije nadmetaće i ove godine za nagradu festivala „Koskar“ u sledećim kategorijama: najbolji film, najbolja režija, najbolji scenario, najbolji film iz regiona (iz zemalja bivše Jugoslavije), najbolji strani film i specijalni doprinos filmskoj umetnosti.

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala biće producenti Loris Kurči, Džastin Martel i Vjekoslav Katušin, kao i nemački glumac Pat Vind. Kurči je ovdašnjoj publici poznat kao producent filma „Zona mrtvih“, dok je Katušim imao priliku da na prošlogodišnjem izdanju festivala premijerno predstavi film „C.L.E.A.N“. Martel se proslavio radom na filmovima reditelja Lojda Kaufmana kao što su „Shakespeare’s Sh*tstorm“ i „Return to Nuke ‘Em High Volume 1&2“.

U sklopu Festivala srpskog filma fantastike, u subotu 30 oktobra održaće se i osmi po redu Belgrade Zombie Walk. Šetnja zombija ima za cilj da, osim promocije festivala, skrene pažnju na značajan segment filmske umetnosti koji se bavi maskom, šminkom i specijalnim efektima, kažu organizatori festivala.

Festival srpskog filma fantastike (FSFF), osnovan u januaru 2006. godine, prva je manifestacija u Srbiji koja je počela da se zanima za domaće filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora. Istovremeno, FSFF je najstarija filmska manifestacija u regionu koja se posvetila isključivo ovim žanrovima.

Cena ulaznice za ovogodišnje projekcije iznosi 300 dinara.

Festival će se održati uz poštovanje ograničenog broja osoba, strogo pridržavanje i sprovođenje svih protivepidemijskih mera propisanih Uredbom Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Festival su podržali Akademija za estetiku i kozmetologiju „Purity”, Filmski centar Srbije, Fox International, stamparija.rs, ComputerLand, Monster Energy i drugi.

Foto: Daniela Radojković
Muzej revolucije
  • Save
Previous post „Muzej revolucije”  Srđana Keče premijerno na IDFA festivalu
ivan velisavljevic
  • Save
Next post Poziv za učešće na Inkluzivnoj radionici Filmskog scenarija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap