Advertisement Section

U pitanju je porodična komedija u režiji Radivoja Andrića, jednog od miljenika domaće publike, poznatog po kultnim filmovima „Munje!“, „Kad porastem biću kengur“ i „Tri palme za dve bitange i ribicu“.

Ovaj film predstavlja Andrićev povratak filmu nakon više od 15 godina pauze. Scenario je napisala Ljubica Luković prema istoimenom romanu Jasminke Petrović, višestruko nagrađivane spisateljice za decu. Priča filma prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve babe. Ipak, prvi poljubac, pomirenje sa otuđenom porodicom i suočavanje sa smrću pretvoriće ovo leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo. Snimanje filma planirano je za kraj leta ove godine, na lokacijama na Hvaru i u Beogradu. Producenti filma su Maja Popović i Milan Stojanović iz beogradske kompanije Sense Production, a ko-producenti su Ankica Tilić Jurić (Kinorama, Hrvatska) i Mira Staleva i Stefan Kitanov  (Art Fest, Bugarska).

Pre fonda Eurimaž, film „Leto kada sam naučila da letim“ podržan je od strane Filmskog centra Srbije, Hrvatskog audiovizuelnog centra, Bugarskog nacionalnog filmskog centra, Kreativne Evrope MEDIA i Filmske mreže Jugoistočne Evrope (SEE CN). Važno je istaći da je ovo treća podrška fonda Eurimaž za projekte kompanije Sense Production u periodu od samo 12 meseci. Podsećanja radi, u junu prošle godine podršan je projekat „Korisnici“ Ivana Ikića, a u decembru projekat „Prvi maj“ Mladena Đorđevića. Predstavnici Srbije u radu Eurimaža tokom ovih sesija bili su Boban Jevtić i Iva Plemić Divjak.

Patrole
  • Save
Previous post Besplatna Online premijera filma  „Patrole” u subotu, 23. maja
Ime naroda
  • Save
Next post Palić od 8. do 14. avgusta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap