Advertisement Section

Kriminalistička drama „Pravo vreme”, još jedno originalno ostvarenje rediteljskog dua braće Sadfie, naći će se u domaćim bioskopima  od 18. januara.

Smešten u njujorški Kvins i vremenski sažet u nešto više od 24 sata, film braće Safdie prati dvojicu braće Nika, mentalno zaostalog momka i Konija, sitnog kriminalca koji se jedini brine o bratu. Nakon što Nik završi u zatvoru zbog neuspele pljačke banke, Koni kreće u uvrnutu pustolovinu kroz gradsko podzemlje, kako bi svog brata spasio iz zatvora. Jedne noći pune adrenalina, Koni upada u nasilnu situaciju i biva uvučen u zločin, pokušavajući da se izbori sa vremenom da bi spasio bratov i svoj život, koji vise o koncu.

Film je prvi put prikazan na Kanskom festivalu gde je prošao jako zapaženo – prikazan je u konkurenciji za „Zlatnu palmu”, nagrađen nagradom za najbolju muziku, a pored toga je pokupio simpatije kritičara širom sveta.

List „The New York Times” je film „Pravo vreme” proglasio pravim filmskim užitkom, „Variety” naglašava njegovu dinamičnu akciju koja gledaoce drži prikovane za sedište, „Indiwire” hvali originalnu priču i intenzivnu neizvesnost koju niko od modernih reditelja ne zna tako dobro da ukomponuje sa crnom komedijom kao braća Safdie, dok „Time Out” i „Detroit News” ulogu Roberta Patinsona ocenjuju kao jednu od najimpresivnijih u prošloj godini.

U glavnoj ulozi je Robert Patison za koga je uloga Konija posebno napisana, jer je on lično kontaktirao reditelje i pokazao interesovanje za saradnju sa njima upravo nakon što je pogledao njihov film iz 2014. godine „Heaven Knows What”.

Mali veseljak
  • Save
Previous post Film koji će osvojiti srca mališana
Emir Kusturica i Paolo Sorentino
  • Save
Next post Sorentino otvorio Kustendorf
Share via
Copy link
Powered by Social Snap