Advertisement Section

Povodom 27. januara, Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, Radio-televizija Srbije, uz podršku ambasada Izraela i Nemačke, prikazuje dokumentarni film „Šalom Italija“. Film je na Drugom programu RTS-a u ponedeljak 27. januara od 21:10 časova.

Film izraelske rediteljke Tamar Tal Anati iz 2016. godine govori o trojici braće Jevreja poreklom iz Italije koji zajedno kreću na putovanje kroz Toskanu u potrazi za pećinom u kojoj su se kao deca krili bežeći od nacista. Bubi, Andrea i Emanuel gotovo sedamdeset godina nakon što su emigrirali u Izrael, okupljaju se u zemlji koju su morali da napuste, a njihovo traganje za skloništem i različita sećanja na bolnu prošlost ispunjeni su humorom, dobrom hranom i prelepim toskanskim pejzažima.

Tamar Tal je nagrađivana izraelska rediteljka sa više od 20 međunarodnih priznanja. Njen dokumentarni film „Život u slikama“ osvojio je nagradu Izraelske filmske akademije za najbolji dokumentarni film 2012. godine, kao i nagradu za nabolji film na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Docaviv“ u Tel Avivu.

Gospoda
  • Save
Previous post Gaj Riči i ekipa u uzbudljivoj krimi priči
O beskonacnosti - Roj Anderson
  • Save
Next post Više od 20 ostvarenja u konkurenciji za nagradu „Beogradski pobednik“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap