Advertisement Section

Serija crnogorske rediteljke Marije Perović „Grudi“ osvojila je Specijalnu nagradu žirija (uz južnoafričku seriju „The Herd“) u Južnoj Koreji na International Drama Awards 2019 na svečanoj ceremoniji dodele nagrada 28. avgusta u Seulu.

Marija Perović, crnogorska rediteljka je izjavila je tokom uručenja nagrade: „Drago mi je što ste ovde 8500 km udaljeni od moje zemlje Crne Gore prepoznali iskrenost i predanost koju smo svi uložili u seriju „Grudi“. I želela bih da se zahvalim svima koji su radili sa mnom, jer su svi zaslužni za ovaj divan uspeh.”

Nakon ceremonije i proslave Marija je podelila sa nama utiske: „Gledala sam naknadno direktan prenos događaja ovde u Seulu. Nezamislivo je da se vide kadrovi Nikšića, divna i meni prekrasna lica glumaca, da se čuje jezik ispod korejskog, koji mi razumijemo, oni ne….dok se ispisuje „Breasts“…i da na kraju sam bila i srećna i ponosna, i nisam mogla da verujem da je svima nama istinski, koji smo radili na „Grudima“ pripala specijalna nagrada žirija… Ovaj fudbalski rečeno trofej bi sada nekako trebalo spakovati i prebaciti, a metaforično plasirati dalje svima onima koji jesu zainteresovani da vide „Grudi“ , naše „Grudi“ u velikom i umreženom svetu.”

Radnja serije smeštena je u Nikšić. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom

Uloge tumače: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica …

Na osnovu serije napravljen je i film, po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, koji je imao uspešnu projekciju na festivalu u Herceg Novom i očekuje se da uskoro stigne u bioskope širom Srbije.

Terminator: Mračna sudbina
  • Save
Previous post Švarceneger se vraća!
Film Ajvar
  • Save
Next post Nagrade za film „Ajvar“ na FIlmskim susretima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap