Advertisement Section

Slobodna Zona Junior raspisala je konkurs za srednjoškolce povodom četvrtog izdanja škole dokumentarnog filma „Free Zone Filmmaker School“ za školsku 2019/20. godinu.

Škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama iz Beograda i okoline koje interesuje dokumentarni film i želeli bi da se bliže upoznaju sa svetom filma i snime svoj prvi dokumentarac uz pomoć nagrađivanih filmskh radnika. Konkurs je otvoren do 15. oktobra, a svi zainteresovani  svoju prijavu treba da pošalju na imejl adresu slobodnazonajr@freezonebelgrade.org. Prijava bi trebalo da sadrži  motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem ideje za dokumentarni film (ne dužu od jedne stranice), kratku biografiju i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu i naziv škole).

Za polaznike škole biće izabrano 12 učenika i učenica srednjih škola iz Beograda i okoline koji će imati priliku da sa stručnim mentorima prođu kroz sve faze stvaranja filma i steknu znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta,  snimanju filma, montaži i postprodukciji slike.

Tokom kursa polaznici će imati priliku da individualno ili u grupi snime svoj prvi dokumentarni kratkometražni film koji će biti prikazan i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna Zona 2020. godine. 

Lista izabranih kandidata biće objavljena najkasnije do 25. oktobra na sajtu www.freezonebelgrade.org. 

Učešće u radionicama je besplatno, a za sve dodatne informacije pišite nam na slobodnazonajr@freezonebelgrade.org ili nas pozovite na 069/657-275. 

Četvrto izdanje škole dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“ realizuje  se u okviru programa Slobodna zona Junior, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Uprkos magli
  • Save
Previous post „Uprkos magli“ novi film Gorana Paskaljevića premijerno u Španiji
Šavovi
  • Save
Next post Srpskih filmova na osmom Tuzla Film Festivalu 2019
Share via
Copy link
Powered by Social Snap