Advertisement Section

Međunarodna kopodukcija „Uprkos magli“, nova režija proslavljenog srpskog reditelja Gorana Paskaljevića i njegov prvi film snimljen u Italiji, imaće ovog meseca svoju svetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Viljadolidu. 

Film prati Paola, menadžera restorana u malom gradu u blizini Rima, koji jedne kišne večeri pri povratku sa posla pronalazi promrzlo osmogodišnje dete na autobuskoj stanici i odlučuje da ga povede sa sobom kući. Dečak se zove Muhamed i izbeglica je, prepušten sam sebi nakon što je izgubio roditelje tokom putovanja do Italije u gumenom čamcu. Paolo i njegova supruga Valerija pokušavaju da u malom Arapinu nađu utehu i neku vrstu zamene za svog rano preminulog sina Marka, ali sve više nailaze na otpor sredine i sopstvene porodice koja ne prihvata njihovu odluku da zadrže dečaka…

Glavne uloge u filmu, Valeriju i Paola, tumače italijanski glumci Donatela Finokjaro i Đorđo Tirabasi, dok Muhameda glumi dečak Ali Musa Sarhan. U filmu glume i drugi italijanski glumci, među kojima i Ana Galijena, Luiđi Diberti i Frančeska Kutolo, dok manju ulogu ima i mlada srpska glumica Tamara Aleksić. Direktor fotografije je provereni Paskaljevićev saradnik Milan Spasić, film je montirao Uroš Timotijević, dok je muziku komponovao čuveni Vlatko Stefanovski. Reditelj filma Goran Paskaljević je napisao i scenario, a u tome su mu pomogli Filip David, Mark Alesi i Đuzepe Eusepi.

Premijera osmanaestog igranog filma Gorana Paskaljevića održaće se na 64. Međunarodnom filmskom festivalu u španskom gradu Viljadolidu, na kome je srpski redirelj već tri puta dobio glavnu nagradu „Zlatni klas”, a koji se ove godine traje od 19. do 26. oktobra. 

Nakon italijansko-srpsko-makedonsko-francuskog filma „Uprskos magli“, Paskaljević će režirati ostvarenje „Mačji krik“ koje je takođe dobilo podršku Filmskog centra Srbije, i to na Konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

Green fest 2019
  • Save
Previous post Green Fest prikazuje svetske hitove u Beogradu
Slobodna zona junior
  • Save
Next post Slobodna zona Junior: Besplatna škola dokumentarnog filma za srednjoškolce
Share via
Copy link
Powered by Social Snap